duminică, februarie 25 2024

Doar un copil (sau un suflet de copil) poate să creadă că, atunci cînd vezi o stea căzătoare, ţi se îndeplineşte o dorinţă. Doar un copil poate să îşi pună aceeaşi dorinţă încă o dată, atunci cînd vede – sau poate că speră că vede – o nouă stea căzătoare.

Elena2002 nu e un simplu nick-name, ci un copil. La cei şapte ani pe care îi are (aşa cum reiese din mesajul alăturat) viaţa ei e aparent simplă: şi-a dorit ca motanul favorit, Tanu, să se întoarcă acasă deşi lipsea inexplicabil de cîteva luni bune. Iar acest lucru chiar s-a întîmplat, în cele din urmă. Poate că s-a întîmplat numai pentru că fetiţa şi-a pus dorinţa aceasta secretă în timp ce vedea stele căzătoare. Sau poate că nu… Cine poate ştii cu exactitate?

Cine e însă Elena2002? Un copil, după cum se vede. Dar în acelaşi timp cîştigătoarea premiului „Pizza pe viaţă de la Zaza„, oferit de Zaza Pizza prin intermediul blogului Simonei Tache.

Este evident că textul este scris de unul dintre părinţi. Desigur, copiii nu se exprimă atît de bine, cursiv, expresiv. Dar eu sunt convins că Elena2002 chiar a trăit intens toate stările descrise, pe care părinţii ei le-au pus în cuvinte pentru oameni mari. Sunt convins că aceasta e de fapt viaţa ei, o viaţă care privită din afară pare una a lucrurilor mici, aparent neînsemnate.

P.S. Cum şi blogul Alerg a cîştigat cu ocazia aceasta cinci pizze pe lună de la Zaza Pizza, am decis să ofer premiul unor copii de la Centrul Sfîntul Marcelin Champagnat din Bucureşti.
Numele lor sunt: Antonio/Toni, Iulian, Eliza, Viorel/Florin, Robert, Armando, Mădălina şi Adelina. Cum ei sunt opt, iar pizzele doar cinci, mă angajez să suplimentez eu premiul.

(Foto: Mihaela Dumitrascu)

Comments

comments

Previous

Interviu în alergare. Triatlonistul Ciprian Bălănescu

Next

Un risc asumat

5 comments

  1. Mi-ar placea ca Toni, Iulian, Eliza, Viorel/Florin, Robert, Armando, Mădălina şi Adelina.sa poata veni cateva zile la Curtea de Arges sa se joace cu Tanu, Leonidas, Ahile, Novak, Didi, Dudu si celelalte animalute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also