miercuri, mai 25 2022

Douăzeci și doi de participanți din țară și din străinătate au pornit, luni dimineață, în etapa românească a cursei de alergare pentru armonie mondială ”World harmony run”.

Harmony

‘World harmony run” a fost creată în 1987, ca un eveniment internațional în care sunt alături sportivi profesioniști și amatori, din întreaga lume, animați de idealul armoniei mondiale și al păcii, aceștia alergând în timp ce poartă o torță..

Etapa românească a cursei ”World harmony run”, care a început luni de dimineață, se va desfășura pe 440 de kilometri, până în 28 septembrie, pe traseul Sângeorgiu de Pădure—Sovata—Odorheiu Secuiesc—Miercurea Ciuc—Onești—Bacău—Piatra Neamț.

Participanții la ștafetă provin din Republica Moldova, Ungaria și România, iar pe traseu acestora li se vor alătura diverși componenți ai unor cluburi sportive.

Etapele de alergare vor avea între 100 și 140 de kilometri, iar acestea vor fi parcurse în ștafetă. Ștafeta europeană din 2013 va străbate 10 țări, pe o lungime de 4.000 de kilometri.

Cursa are loc din doi în doi ani, iar în 2011 aceasta a străbătut în etapa românească traseul Deva—Brașov—Sighișoara—Târgu Mureș. În 2015, ștafeta torței păcii își va relua periplul prin țară de la Piatra Neamț.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Performanțe și istorie

Next

Nimic despre alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also