miercuri, aprilie 24 2024

Sau despre cum un eveniment de alergare poate contribui la o cauză ecologică

Cei 350 de alergători care au participat la a treia ediție a Sun Challenge Văcărești au contribuit cu aproximativ 7000 de euro la cauza ecologică a competiției: susținerea programelor de conservare a vidrei (Lutra Lutra) din Parcul Natural Văcărești. La suma aceasta, CBRE – compania ce administrează Sun Plazaa adăugat încă 3.000 euro, se arată într-un comunicat de presă.

Asociația Parcul Natural Văcărești va folosi acești bani astfel: se va construi o vizuină – „prima casă pentru vidre”, vor fi instalate camere video pentru monitorizare, se va igieniza zona (vidrele iubesc apele curate), se va construi o plută din peturile găsite în parc (pentru a atrage atenția asupra poluării cu plastic a apelor) și se vor monta panouri pentru desemnarea zonelor de habitat și protecție („Șșș, te apropii de casa vidrelor!”).

De asemenea, se vor face acțiuni de informare pentru publicul larg și pentru copii, în cadrul cărora se va vorbi despre importanța vidrei pentru zonele umede și se va povesti despre specia care trăiește în parc.

Participanții la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distanțe de alergare: 5 km, 10 km și 20 de km,  curse care s-au desfășurat atât prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail, cât și pe digul parcului.

Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2, 3, 4, 5 General Open, masculin și feminin. Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la aproape 40.000 RON. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu peste 50 de premii în valoare de 5.000 RON.

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate.

Îți plac produsele de alergare de top? Așa ceva găsești la magazinul online Top4running

Comments

comments

Previous

Denisa Dragomir domină circuitul mondial de Skyrunning

Next

La unii, micțiunea e ritual

1 comment

  1. de ce nu se iau masuri se se permite contructia acelor blocuri ridicole din parcul Vacaresti????este zona protejata sau este haos???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also