sâmbătă, iulie 13 2024

Nu, nu este o replică la multi-premiatul film al lui Cristian Mungiu, cunoscut și sub numele de “4,3,2”. Este însă proiectul unor colegi din Ro Club Maraton care și-au propus să alerge 8 maratoane, pe 7 continente în 6 luni de zile.

Viorica Gabrian, medic. Ilie Roșu, ofițer în rezervă. Dan Lixandru, sociolog. Cei trei încep acum o nouă etapă a proiectului lor, intitulat „Granițele nu sunt limitele”, propunîndu-și ca pînă pe 10 aprilie să alerge șase maratoane pe toate continentele, cu excepția Europei. Asta pentru că în octombrie au alergat deja două curse, la București și în Grecia, pe traseul originar al maratonului.

„Este un proiect inedit, extrem de ambițios, pe care sperăm să îl ducem la bun sfîrșit. E vorba de un mare efort fizic, dar mai ales financiar și logistic și, deși am primit ceva sprijin pînă acum, încă mai contăm pe ajutorul oricui este interesat să ne susțină. E vorba, pînă la urmă, de numele României, pe care ne dorim să îl ducem pe toate cele șapte continente ale lumii”, spune Dan Lixandru.

Cei trei își propun totodată, ca prin această inițiativă, să mediatizeze în rîndul românilor ideea de alergare și mișcare pentru sănătate. Ei susțin construirea de facilități pentru a se face sport în aer liber, militînd pentru construirea de piste de alergare și pentru biciclete în cît mai multe orașe din România.

Programul celor 8 maratoane pe 7 continente:
– Europa: 18 octombrie, Maratonul Internațional București
– Europa: 31 octombrie, Cursa clasică Marathon–Atena
– Asia: 21 ianuarie, Dubai Marathon
– Africa: 30 ianuarie, Marrakech Marathon 
– Antarctica: 28 februarie *
– America de Nord: 20 martie, ING Georgia Marathon, Atlanta
– America de Sud: 3 aprilie, Santiago de Chile Marathon
– Australia: 10 aprilie, Canberra Marathon

* Maratonul de pe continentul antarctic este singurul pe care l-ar alerga pe cont propriu. Ei speră să ajungă acolo cu unul din vasele care merg spre bazele de cercetare din zonă.

În acest moment, proiectul lor este sprijinit de mai mulți parteneri: Romtelecom, TAROM, Ministerul Turismului și Dezvoltării și Nike România.

Mirajul curselor pe toate meridianele atrage mai mulți români. Există în acest sens inițiativa lui Andrei Roșu, care și-a propus ca pînă în această vară să fie primul român care a alergat șapte maratoane pe cele șapte continente. Recordul absolut este însă deținut de alergătorul Ilie Victor care a alergat peste 100 de maratoane pe șase continente, cu excepția Antarcticii. Un interviu cu Ilie Victor poate fi citit în revista Alerg nr. 2.

Comments

comments

Previous

Spielberg ar fi verde de invidie!

Next

Francisco Lazaro

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also