sâmbătă, mai 18 2024

Materialul folosit pentru pista de atletism, în probele de alergare pe pistă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, este unul care permite realizarea de noi recorduri

Mondotrack EB este cea mai recentă creaţie a grupului italian Mondo, iar această suprafață va acoperi, pista de alergare pentru 46 din cele 48 de probe ale concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Paris. Desigur, în afara probelor de maraton, care vor fi disputate integral pe şosea pe un traseu tur-retur între Paris şi Versailles.

Sînt cîteva detalii legate de această nouă pistă, care o fac unică. Întîi de toate, este o suprafață extrem de rapidă, fiind fabricată din cauciuc natural, cauciuc sintetic, compuşi minerali, pigmenţi şi aditivi, dintre care 50 la sută reprezintă materiale reciclabile. Acum trei ani, la precedenta ediție a JO, de la Tokyo, tot pe această suprafață au fost stabilite trei recorduri mondiale și 12 performanțe olimpice. De aceea, se estimează că la vară, pe Stade de France, vor fi doborîte și mai multe recorduri. Să mai spunem că viitoarea pistă pariziană are o suprafaţă totală de 21.000 mp,

Apoi, pista va avea o culoare neobișnuită. În loc de roşu-brună (sau teracotă cum i se spune în limbajul de specialitate), culoare în mod tradiţional folosită în concursurile de atletism, organizatorii francezi au optat pentru violet, o culoare unică în istoria olimpică. „Violetul de la Paris nu va fi utilizat decît pentru aceste Jocuri”, a dat asigurări Andrea Marenghi, responsabil cu cercetarea la Mondo, care a adăugat că vor fi două efecte ale culorii violet, una pentru spaţiile de competiţie, iar alta mai închisă pentru zonele numite tehnice, completată cu un gri ce va reaminti de JO din 1924. Totodată, aceste două nuanţe vor permite contraste maxime ale imaginilor TV, pentru a pune în valoare sportivii, au mai spus organizatorii.

Montarea noii piste va începe luna viitoare, lucru ce va fi realizat prin lipirea sa – ce trebuie să se facă extrem de repede – pe o suprafață de asfalt. Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 1-11 august.

Mondo este o companie de familie din Italia, devenită un nume de referinţă mondială în suprafeţe şi echipamente sportive, în special în atletism.

Comments

comments

Previous

Spectro.Life. Un ”nou creier” pentru ultramaratoniști

Next

Barkley. Și prima femeie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also