duminică, iulie 14 2024
Uneori, la concursuri poți ajunge să alergi… printre gloanțe sau în apă pînă la genunchi
Foto: Runnersworld.co.uk

# Nimic nu anunța ceea ce avea să se întîmple pe la mijlocul acestei luni. Șugaș Race era o competiție cu tradiție, ajunsă la a șasea ediție, cu un traseu bine demarcat, prin pădure, peste dealuri, tare frumos. Pentru alergătorii de la traseul Raid (27km) experiența alergării s-a transformat însă în una cu emoții deoarece au trebuit să treacă printr-o zonă unde se desfășura o vînătoare de mistreți și căprioare.

„Toată linia aia cu foișoare de tragere pentru vânători era plină, peste tot erau oameni cu puști, hăitașii urlau prin pădurea din stânga. Am fost bucuros că am scăpat toți fără incidente și în plus că am reușit să gonesc 3 căprioare înapoi în pădure, să iasă prin altă parte, nu în bătaia armelor”, a fost reacția unui participant, conform Covasna Media.

Din fericire, incidentul nu a produs victime, iar vina pentru cele întîmplate aparține Asociației Județene a Vînătorilor și Pescarilor Sportivi Covasna, care a avizat partida de vînătoare, deși știa de concursul de alergare.

# Să schimbăm țara și contextul și să spunem că pe 27 octombrie, la Maratonul Veneției, alergătorii au trebuit să parcurgă anumite porţiuni de traseu cu apă adîncă de câteva zeci de centimentri, din cauza mareei care a inundat oraşul, scrie News.ro.

După ce anul trecut organizatorii i-au îndrumat pe alergători pe un drum greşit, aceştia fiind nevoiţi să parcurgă un traseu cu câteva sute de metri mai mare decât distanța clasică de 42,195 kilometri, ediţia din acest an a fost din nou umbrită de incidente.

Mai multe porţiuni din traseul maratonului au fost inundate din cauza mareei din Marea Adriatică, numeroase imagini distribuite pe internet arătându-i pe atleţi care aveau apa aproape de genunchi, încurajaţi de spectatorii încălţaţi în cizme de cauciuc.

Mult mai greu s-au descurcat sportivii în scaune rulante, cărora apa le ajungea undeva aproape de gură.

Unul dintre participanţii la cursă a comentat ironic pe facebook întîmplarea, spunând că ar fi fost mai indicat să închirieze o gondolă.

Deşi traseul a fost unul dificil, etiopianul Mekuant Ayenew Gebre a reuşit să termine cursa de maraton în 2h:13min:22sec.

Comments

comments

Previous

Semimaraton masculin. Nou record mondial

Next

Nou record mondial la alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also