duminică, iulie 14 2024

Două știri, despre doi campioni olimpici la maraton

===> 17 august este o zi importantă pentru maratonul românesc, căci pe această dată, acum 13 ani, Constantina Diță cîștiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pușa – așa cum îi spun prietenii și cunoscuții – avea aproape 38 de ani în acel moment și a făcut o excelentă cursă tactică într-o zi în care a fost cald și o atmosferă cu mult smog. Timpul final: 2h:26min:44sec. Din palmaresul său mai merită consemnat: aur și bronz la Mondiale de semimaraton, cîștigătoare a Maratonului Chicago, locul 3 la Maratonul de la Londra etc. Astăzi, viața ei se împarte între România și Statele Unite, iar implicarea în sport (după o candidatură la președinția FRA) se leagă în principal de organizarea Bucharest International 10k (curse de semimaraton, 10km și 10km ștafetă). Ediția din acest an a concursului e pe 19 septembrie.

Mi-a plăcut și ideea celor de la TTR, care azi, în Parcul Tineretului din București (de la ora 19:30) organizează o ediție specială de alergare dedicată tocmai marcării momentului de aur al Constantinei Diță.

===> Tot astăzi, dublul campion olimpic la maraton, kenyanul Eliud Kipchoge, va vorbi – într-un eveniment transmis live aici – despre recenta sa cursă din Japonia ca și despre cum s-a antrenat și pregătit. Evenimentul este ocazionat de lansarea de către producătorul de echipament sportiv COROS a două noi modele de ceas pentru alergători.

Numeroase reduceri la echipamentul de alergare. Dă o fugă la magazinul online Top4running.ro

Comments

comments

Previous

Fețele alergării

Next

Ocolul României în 80 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also