vineri, iulie 19 2024
Prima cursă de la noi destinată alergătorilor și prietenilor lor patrupezi va fi organizată în cadrul Băneasa Race. Dar și despre primii cîini care au terminat un semimaraton

Așadar, pe 14 aprilie în pădurea Băneasa se va organiza Canicross, o cursă de 11 km în care se poate alerga alături de cățelul personal. Cîinele trebuie să fie în formă, sănătos și să aibă o vîrstă adecvată, respectiv peste 12 luni.

Organizatorii recomandă în prealabil un consult la medicul veterinar, plus efectuarea de antrenamente împreună. Asta pentru a-i permite cîinelui să se obișnuiască cu hamul sau lesa și pentru a-l învăța comenzile, pentru o mai bună comunicare în cadrul echipei. Apoi, se poate crește treptat volumul de antrenament, avînd grijă întotdeauna să nu suprasolicitați cîinele în perioada în care articulațiile și oasele sale sunt încă în curs de formare.

În cazul raselor de talie mare, este important să așteptați puțin mai mult înainte de a crește distanțele. Ca orice atlet, cîinele trebuie să aibă o pregătire specifică și graduală, deci distanțele trebuiesc mărite treptat, de la 2 km la 5 km, apoi 7 km, pentru a putea ajunge la o cursă de 11 km.

Toate detaliile și recomandările se regăsesc în regulamentul oficial.

Canicross-ul este sportul care constă în alergarea „cross country” în echipă om-câine, unde câinele este ținut în lesă de către om, iar omul este cel care conduce echipa, fiind poziționat în spatele său sau într-una din părțile laterale ale câinelui și dându-i acestuia comenzi vocale, sau prin intermediul lesei.

Și pentru că tot am pomenit de cîini, să spunem că pe 17 martie, americanul Thomas Panek a devenit primul nevăzător din lume care a terminat o cursă de semimaraton însoțit doar de prietenii săi canini. Panek și cei trei labradori ai săi, Westley, Waffle and Gus, au terminat Semimaratonul New York într-un timp puțin sub 2h:30min.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Rezultatele

Next

Inițiativă. Urme Pe Play

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also