luni, iulie 22 2024

Competiția Corcova Trail Race este prima competiție de la noi care își asumă în avans standardele sanitare maxime pentru a se putea desfășura în siguranță

În mod normal, această perioadă a anului ar fi trebuit să fie una a planurilor pentru lunile ce vin. A concursurilor visate, a înscrierilor. Nu mai e deloc așa, din cauze bine cunoscute.

O excepție în acest caz o reprezintă Asociația Sport la Orice Vârstă, care deja a anunțat deschiderea înscrierilor la două competiții pe care le organizează.

Am mai scris deja despre Retezat Sky Race, programată pe 19 iunie. Acum însă s-a dat startul înscrierilor și la Corcova Trail Race, competiție programată a se desfășura în 30 iulie – 1 august.

Ceea ce este inedit și interesat la cursa de la Corcova este că, pentru a putea participa, se solicită fie o adeverință care să ateste că participanții sunt negativi la virusul SARS-CoV-2 (cu test rapid sau PCR facut miercuri 28 iulie 2021), fie că a fost vaccinat cu cel mult 6 luni înainte de eveniment.

Extras din regulamentul Corcova Trail Race

Lucian Al Mării, organizator al concursului, ne-a oferit cîteva explicații suplimentare despre acest subiect: ”Noi dorim ca fiecare persoană care intră la Corcova să aibă un sentiment de siguranță că cel de lângă el este testat negativ. În acest moment, al deschiderii inscrierilor, dorim să fim siguri că cei care vor să participe la eveniment acceptă să facă testul, ca măsură de siguranță suplimentară la măsurile de prevenție impuse de autoritățile sanitare. Dacă la data concursului, autoritățile sanitare vor spune că totul e ok și că se poate desfășura fără această testare, vom putea revizui. Pe scurt, paza bună trece primejdia rea, orice măsură în plus este bună, chiar dacă ea nu place unora. Nu dorim să arbitrăm cumva operațiunea testarea/vaccinarea, nu e treaba noastră, scopul nostru este să fim cât se poate de safe, orice măsură de prevenție la care ne gândim sau ne vom gândi va fi doar în beneficiul și pentru siguranța noastră și a participanților”.

Și totuși, la celălalt concurs amintit, respectiv Retezat Sky Race condiția unui test negativ sau a vaccinării nu este înscrisă în Regulamentul de participare. Tot Lucian Al Mării spune de ce:

”La Retezat erau înscriși deja 400 de persoane, de anul trecut, nu mai aveam cum să le impunem același lucru prin formularul de înscriere, precum celor care s-au înscris în ultimele zile. Totuși, la data evenimentului, dacă autoritățile vor considera că este necesară testarea ca o condiție obligatorie pentru desfășurarea evenimentului, este posibil să o cerem și acolo. Să nu ne grăbim, să facem totul cu pași mici, situația este fluidă și cel mai probabil vor mai fi schimbări. Important este că noi dorim să ne adaptăm la toate cerințele și să facem anul acesta evenimentele sportive”.

Ce condiții doriți pentru a putea alerga la un concurs

Accept fie test, fie vaccin
Nu sînt de acord nici cu test, nici cu vaccin
E suficientă o atitudine responsabilă a fiecăruia
Nu mă interesează concursurile cu astfel de condițiiComments

comments

Previous

Primele concursuri ale anului

Next

100.000 km pe jos în jurul lumii? NU e chiar așa (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also