sâmbătă, iulie 13 2024

S-a concretizat în sfîrșit proiectul de recunoaștere simbolică a celor mai buni alergători montani din România. Recent creata Cupă a Maratoanelor Montane (RMRC) include cele mai importante cinci competiții cu minimă tradiție din țară, respectiv EcoMarathon (mai), Hercules Marathon (mai), Bucegi 7500 (iulie), Ciucaș Trail Running (septembrie) și Maraton Piatra Craiului (octombrie) și își propune să premieze și stimuleze pe cei care participă la aceste curse și obțin clasări cît mai bune.

Proiectul este unul pilot în acest an și va premia simbolic (cupe și diplome) pe cei mai buni 10 alergători montani (la masculin și respectiv feminin), urmînd ca în anii viitori Cupa să includă și alte maratoane și să ofere premii cît mai stimulative.

Căci acesta este, de fapt, principalul obiectiv al competiției: să creeze un mediu de emulație sportivă și să contribuie la dezvoltarea alergării montane în România.

Cupa are un sistem de punctare, foarte simplu, plecînd de la acordarea a 100 de puncte pentru cîștigătorul unui maraton, apoi 85 puncte pentru locul 2, 75 puncte locul 3 etc, pînă la două puncte pentru fiecare finisher. Se vor puncta cele mai bune patru rezultate de la cele cinci maratoane.

Premierea celor mai buni alergători montani se va face pe 2 octombrie, la Maratonul Piatra Craiului.

Aici, amănunte despre o mai veche „joacă personală” plecînd de la aceeași idee.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Alin Tănase. Și Făgărașul la zi lumină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also