luni, iulie 22 2024

A XI-a ediție a DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 18 iunie, cu start de la Cheile Grădiștei

De astăzi, s-a dat drumul înscrierilor pentru ediția din acest an a DHL Carpathian Marathon, una dintre cele mai vechi curse de alergare de la noi. Detalii pe www.maratondhl.ro, iar până pe 10 martie taxa de participare este una mai mică, de 110 lei.

Sub îndemnul Împreună depășim bariere, maratonul revine după o nedorită pauză impusă de pandemie. Concursul se poate alerga individual sau la proba de ștafetă, având următoarele probe:

  • Maraton (42km, 2000 m diferență de nivel);
  • Semimaraton (21km, 1000 m diferență de nivel);
  • Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7 km);
  • Crosul Copiilor (pe distanțe de 250 m, 500 m sau de 1 km, în funcție de vârstă).

Copiii și adolescenții pot concura fără plata taxei de participare. Alergătorii sub 18 ani pot opta pentru proba de Semimaraton, Ștafetă sau Crosul Copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este de 14 ani pentru Ștafetă și 16 ani pentru Semimaraton. Crosul Copiilor e dedicat participanților cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani.

Evenimentul susţine, pentru a șasea ediție consecutiv, Comitetul Național Paralimpic.

La cele zece ediții de până acum ale DHL Carpathian Marathon au participat circa 9,700 de alergători, în timp ce peste 600 de companii importante au fost reprezentate de echipe la start. Cauza socială reprezintă, an de an, o coordonată importantă a evenimentului. Fondurile donate depășesc 162,000 de euro și au fost direcționate către mai multe fundații.

Comments

comments

Previous

2022. Calendar competițional

Next

Alergarea montană și războiul din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also