luni, octombrie 21 2024
De acum, alergarea de ultramaraton din România pare să fi intrat într-o zodie a normalității. Cel puțin dacă e să luăm în calcul rapiditatea și claritatea modului de stabilire a criteriilor pentru selecția lotului național ce va putea participa la Campionatul Mondial de 24 ore alergare, de anul viitor.

România va putea trimite cel mult 6 alergătoare și tot atîția bărbați, se arată într-un comunicat al Federației Române de Atletism.

Criteriile generale de îndeplinit sunt bine știute: cetățenie română, legitimare la un club afiliat FRA și viza medicală la zi.

Noutăți sunt în ceea ce privește criteriile specifice:

  • Calificați automat vor fi campionii naționali (în 21-23 septembrie, la Timișoara are loc CN, integrat în cadrul competiției S24h, ce recent a primit certificare Gold Label din partea IAU), cu mențiunea ca nivelul lor de performanță să corespundă cel puțin atleților de categorie C (respectiv minim 200km parcurși, la bărbați și minim 180 la femei).
  • Cei mai bine clasați sportivi români la Europenele de 24h, care au avut loc în mai la Timișoara. (Comentariu Alerg.ro: aceștia se știu deja, e vorba de Mara Guler și Florin Ioniță. Nu e clar ce se va întîmpla dacă vreunul dintre ei devine și campion național, vor putea fi incluși în lot vicecampionii?)
  • Sportivii care au participat în ultimul an competițional (1 ianuarie 2018 – 2019) la o competiție oficială de 24 de ore alergare pe șosea, recunoscută și certificată de IAU, la care să fi parcurs o distanță corespunzătoare nivelului de performanță de categorie C. Competiția care îi permite atletului selecția în lotul național trebuie să fi avut loc cel tîrziu cu două luni înainte de Campionatul Mondial de 24h alergare.

Alergătorii interesați să facă parte din lotul național sînt invitați să trimită CV-ul atletic din care să rezulte îndeplinirea criteriilor mai sus menționate la adresa de email ultraatletism@fra.ro, cel mai tîrziu cu șase săptămîni înainte de data de desfășurare a Campionatului Mondial.

 

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Departe de gaze

Next

Mantră de urcat muntele: M… PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also