vineri, iulie 19 2024
Deși încă nu a fost comunicat oficial, circa 13 mii de participanți la Ciudad de Mexico Maraton riscă descalificarea deoarece nu ar fi alergat tot traseul cursei.

Cifra pare de necrezut. Totuși, și anul trecut nu mai puțin de 5806 participanți au fost descalificați deoarece nu au pornit de la punctul oficial de start, ci au intrat pe traseul competiției și au ajuns la finiș după ce au alergat o distanță mai mică decît cea de 42,195km.

Organizatorii promiseseră că vor lua măsuri pentru ca situația să nu se repete și anul acesta, dar – conform site-ului Marathon Investigation -, nu au reușit, oamenii procedînd la fel.

Și totuși, care să fie miza fraudării la maraton, în condițiile în care cei mai mulți alergători nu au timpi care să le permită să se califice la Boston, spre exemplu.  Se pare că interesul participanților este legat de medaliile de finișer, care sunt mai speciale, relatează Runners Magazine. Anul acesta, medaliile au fost sub forma literei ”O”, după ce în cinci ani precedenți fuseseră cîte o literă astfel încît, în final, să se compună numele ”MEXICO”.

Ciudad de Mexico Marathon a ajuns anul acesta la a 36-a ediție și este în proces de obținere a acreditării de cursă Gold Label. Are un traseu în pantă, de aceea timpii cîștigătorilor – Titus Ekiru – 2h:10min:37sec și Etaferahu Woda Temesgen – 2h:40min:10sec, amîndoi din Kenya  – nu sunt, la prima vedere, foarte competitivi.

Comments

comments

Previous

Mantră de urcat muntele: M… PSD

Next

Robert Hajnal. Rezultat excelent la UTMB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also