duminică, iulie 14 2024

A avut loc prima competiție internă de tip trail running. În plus, ca de obicei, ultramaratoniștii români au început cu bine noul an, inclusiv cu un record național feminin la 48h alergare

# Să începem cu acest din urmă rezultat. Deși nici la noi nu putem spune că e cine știe ce iarnă, se aleargă mai bine în zone cu climă mai caldă. Și din acest motiv, mai mulți ultramaratoniști români au decis să meargă în Grecia, la a XV-a ediție a Ultramarathon Festival, care se desfășoară la Atena.

Competiția a început pe 11 ianuarie, cu probele de 24h (unde nu a participat niciun român) și de 48h. La ultima probă, Gabriela Iaciu a parcurs distanța de 268km, într-un timp de 47ore:55min:32sec, clasîndu-se a doua la fete și pe locul 9 la general (dintr-un total de 23 de participanți). Rezultatul ei reprezintă și cea mai bună performanță feminină în această probă, precedentul record fiind deținut de Mara Guler (253,003 km, realizat în 2017, la S24h în Timișoara).

Tot la concursul de la Atena, în proba de 72 de ore, Cristian Borcan, s-a clasat pe primul loc (din șase participanți) după ce a parcurs distanța de 372 km. Tot aici Bogdan Todea a parcurs distanța de 181km.

Toate rezultatele de pînă acum sînt disponibile aici.

Ultramarathon Festival are și probe de 1000 mile (1609km), unde pe 16 ianuarie va lua startul Mara Guler. Ea și-a propus să parcurgă circa 100 km zilnic, proba urmînd să se încheie pe 1 februarie. Din nou pe 16 ianuarie, va porni în cursa sa, de 5000 km de data aceasta, Nicu Buceanu, el urmînd să termine concursul exact două luni mai tîrziu, pe 16 martie. Așadar, vom avea despre ce povesti în vremea ce vine.

# În încheiere, pe fugă despre primul concurs de trail running al anului de la Noi. Este vorba de Făget Winter Race, ajuns la ediția a V-a. Au fost trei probe. Cursa de ”semimaraton Cristian Nemeș” (99 participanți) a fost cîștigată de Agnes Tuzson – 1h:52min:16 sec și respectiv Szabolcs Kovacs – 1h:33min:03sec. Crosul ”Moșion Gheorghe”, pe distanța de 15km, i-a avut pe primele poziții pe Valeria Rusu și Maria Herman – ambele în 1h:18min:49sec și respectiv pe Gabriel Bularda – 59min:43sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Are cineva vreun obiectiv isteț pentru 2020?

Next

Modelul Nike Vaporfly va fi interzis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also