luni, iulie 22 2024

De acum este oficial: următoarea ediție a JO va fi tot la Tokyo, dar în 2021

Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat, pe 24 martie, printr-un comunicat, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată în urma unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei.

”În circumstanţele actuale şi bazîndu-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au conchis că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai tîrziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale”, se arată în comunicat.

”Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, precizează comunicatul, conform Agerpres.

Despre posibila amînare a JO – ce urmau să aibă loc între 24 iulie – 9 august – se vorbește deja de mai multe zile, diverse federaţii sportive şi comitete olimpice naţionale au făcut presiuni asupra CIO pentru a accepta amânarea Jocurilor şi au ameninţat că nu îşi vor trimite reprezentanţi dacă vor fi respectate datele prevăzute.

Guvernul Japoniei a susţinut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare „într-o formă completă”, adică cu spectatori, în condiţiile în care exista posibilitatea ca marele eveniment polisportiv să aibă loc pe stadioane goale, din cauza pandemiei.

Comments

comments

Previous

Ultimii adidași

Next

Principalele curse din București s-au amînat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also