duminică, iulie 14 2024

Acum, că toamna și-a intrat deplin în drepturi, iar ziua devine tot mai scurtă (să nu mai vorbim de vremea urâtă) e bine să ne luăm măsuri de protecție pentru a putea alerga în siguranță și pe întuneric.

Deși ”frontalele”, mai exact lămpile de luminat care se poartă pe cap, sunt nu doar utile ci și mai cunoscute, merită să semnalăm un produs inovativ și care are avantajul că se găsește și în magazinele Decathlon din România: Run Light de la Kalenji.

rl

Principala caracteristică a acestui produs e faptul că se poate ”îmbrăca” (prin intermediul unor chingi) și implicit purta la piept. Iar fasciculul de lumină este astfel orientat încât asigură o bună iluminare pe o rază de circa 20 de metri.

Arhisuficient pentru a putea evita orice obstacol ce poate apărea în calea unui alergător nocturn. În plus, există trei leduri intermitente, ce se poartă la spate, și care semnalează clar prezența alergătorului.

Sunt trei poziții de iluminare, care se pot regla manual: de la cea mai mare intensitate (250 lumeni), la una medie (180 lumeni) și alta mai mică (90 lumeni).  Greutatea lămpii este de circa 250 de grame.

Acum, ajungem la un punct căruia trebuie să îi acordați atenție: autonomia lămpii de iluminare e de doar circa două ore (dacă e folosită la o intensitate maximă) și de circa cinci ore (la o intensitate mică), ceea ce face produsul ideal pentru o folosire la antrenamente sau la curse nocturne rapide, nu însă și pentru folosirea de-a lungul unei întregi nopți (la un ultra, să zicem). Desigur, există și posibilitatea folosirii unei baterii suplimentare.

Spre deosebire de frontalele clasice, Run Light are o rază mai mare de împrăștiere a fasciculului de lumină. Un dezavantaj îl reprezintă faptul că trebuie purtată pe sub rucsac (camelbak), ceea ce înseamnă că într-o cursă lungă să pierde ceva mai mult timp pentru scoaterea sau poziționarea ei.

Alte detalii
–    Produs conceput pentru iluminare pe timp de noapte.
–    Garanție: doi ani. Pentru o durată mai bună de viaţă, bateria ar trebui încărcată cel puţin o dată la 6 luni. Încărcarea trebuie să dureze cam cinci ore (cablu micro USB inclus).
–     Preț în magazinele Decathlon: 130 lei (cam același cu al unei frontale bune).

O variantă restrînsă a acestei prezentări de produs a apărut și în revista Alerg #32.

Comments

comments

Previous

Primul Maraton – Raiffeisen Runners. Anul 6

Next

Un maraton cel puțin... straniu (I)

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also