vineri, iulie 19 2024

Organizatorii Maratonului internațional de la Nagoya (Japonia), care ar fi trebuit să aibă loc pe 8 martie, pun la dispoziția celor 24.000 de participanți înscriși două aplicații care permit ”alergarea virtuală” a concursului.

„Este pentru prima oară când probele de maraton sunt anulate, deci este pentru prima oară când am creat aplicaţii pentru a înlocui cursele reale”, a explicat un organizator, conform presei japoneze.

Maratonul de la Nagoya ar fi trebuit să aibă o cursă exclusiv pentru femei – aceasta s-a desfășurat totuși pe 8 martie, dar numai pentru elite – și una pentru publicul general.

Acum, oricare dintre participanții la cele două curse are posibilitatea ca, până pe 31 mai, fie să alerge fără oprire, pe cont propriu, traseul clasic, pe străzile din oraşul din centrul arhipelagului nipon, fie să îl alerge oriunde pot, de-a lungul a mai multor zile consecutive. Singura condiție este ca participanţii să ia toate măsurile necesare (protecție sanitară, distanţă socială) impuse de pandemia de coronavirus.

Cele două aplicații puse la dispoziție de către organizatorii – una pentru temerarii care vor alerga dintr-o dată maratonul, cealaltă pentru alergătorii ”din bucăți” – vor fi responsabile cu măsurarea şi verificarea performanţei lor.

Toți finișerii vor primi un certificat online care va confirma alergarea cursei. În plus, așa cum este tradițional, participantele de la cursa femeilor vor primi și un mic medalion de argint, marca Tiffany.

Comments

comments

Previous

Servicii medicale și de nutriție online

Next

Ilie Roșu. 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also