duminică, iulie 14 2024

Ediția din acest an a celei mai mari competiții de alergare pe șosea din România va fi destinată profesioniștilor. Dar va fi și o variantă virtuală, pentru amatori

Bucureștiul va deveni, în 11 octombrie, una dintre puținele destinații la nivel mondial, care, în 2020, oferă atleților oportunitatea de a obține un loc într-un clasament acreditat internațional, care să le permită acestora calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Evenimentul – ajuns la a XIII-a ediție – va fi marcat și de prezența flăcării maratonului de la Atena, un simbol al performanței, care va sosi la București cu această ocazie, împreună cu delegația elenă.

După analizarea situației actuale și consultarea cu autoritățile române și cu partenerii implicați în procesul de organizare, organizatorul Bucharest RUNNING CLUB a luat decizia ca ediția de anul acesta a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON să se desfășoare fizic pentru alergătorii profesioniști (250 de participanți), în data de 11 octombrie și virtual în perioada 11-18 octombrie, pentru alergătorii care, deși nu pot fi împreună fizic – având în vedere condițiile speciale ale perioadei pe care o traversăm, care nu permit un număr mare de participanți – doresc să rămână prezenți în calendarul competițional, să  continue să susțină cauzele sociale și de mediu în care cred și să adauge colecției personale și medalia ediției anului 2020.

Alergătorii deja înscriși vor fi automat transferați la ediția din 2021 și vor primi ca bonus un voucher pentru participarea gratuită la ediția virtuală RBBM 2020, reînscrierea fiind necesară în acest caz. Voucher-ul va fi primit pe e-mail, după transmiterea unei solicitări pe adresa info@abrc.ro, până la data de 27 septembrie 2020.

Participanții la competiția “#RunRomania Virtual Run Week” optează încă de la înregistrare pentru una dintre cauzele sociale sau de mediu, pe care aleg să o susțină, și au posibilitatea de a lua startul de oriunde din lume, la una dintre cursele de 42 km, 21km, 15km, 10km și 5km, pe traseele alese de ei înșiși, având la dispoziție 7 zile pentru a finaliza cursa, în perioada 11-18 octombrie. Înregistrarea timpului și realizarea clasamentului se va face prin intermediul aplicației #RunRomania. Înscrierile se pot face din site-ul www.bucharest-marathon.com pe linkul https://registration.mylaps.com/marathonvirtualrun sau direct din aplicația #RunRomania. Participanții sunt rugați să transmită o poză realizată prin aplicația #RunRomania, o fotografie din timpul alergării, cu numărul de concurs vizibil pentru identificare.

Bucharest RUNNING CLUB va transmite în data de 11 octombrie, în direct pe pagina de FB a evenimentului, pe YouTube și pe aplicația #RunRomania (disponibilă în PlayStore și AppStore) competiția atleților de elită, iar în săptămâna 12-18 octombrie interviuri și imagini cu alergătorii participanți la ediția virtuală și cauzele pentru care au ales să alerge.

Comments

comments

Previous

Suflanta cu tocător nu face bine la alergător

Next

Știri pe scurt. Din alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also