marți, decembrie 3 2024
Competiții puține, noroc cu ceva rezultate bune în cursele din afara țării

# November Run Bistrița. Ediția a treia. Loc de desfășurare, pădurea Schullewald de lîngă Bistrița. Curse de 31km, 13 km și o cursă pentru copii. Au fost circa 400 de participanți. În proba cea mai lungă au cîștigat Viorica Mălai – 3h:08min:58sec și respectiv Nicolae Bălan – 2h:19min:16sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

# Zărnești Challenge. O competiție aflată la debut, cu un traseu de alergare ce a pornit din centrul orașului Zărnești și a ajuns la traseul de motocros Brebina. Probe de 10 km și semimaraton. Puțin peste 100 de participanți. La semimaraton cei mai rapizi au fost Mariana Nenu – 2h:48min:13sec și respectiv Viorel Pălici – 2h:00min:40sec. Toate rezultatele sunt aici.

# Pe 7 noiembrie s-a încheiat ”1000km Balkan Charity Challenge”, o competiție caritabilă ce a presupus parcurgerea – în alergare sau pe bicicletă – a distanței dintre București și Sofia (și retur). S-au parcurs cam 100km pe zi, mai multe detalii aici.

Foto: Stefan Fahlstedt / Kullamannen

Altfel, să mai consemnăm cîteva bune rezultate individuale din curse externe de ultramaraton:

# Andrei Țale  (vezi foto) a cîștigat proba de 44km a ultramaratonului Kullamannen, desfășurat în Suedia. E o cursă foarte populară în această țară, cu 1800 de participanți la start (au mai fost probe de 100 mile, 22km și 12km) și o lungă listă de așteptare. Țale a terminat într-un timp de 4h:15min:13sec. Toate rezultatele aici.

# Robert Hajnal s-a clasat pe locul 2 la Canyon Creek Ultramarathon, în proba de 50km, cu un timp de 3h:32min:00sec. La concurs – care a mai avut probe de 20 km și 10km – au mai participat mai mulți alți alergători din România. Rezultatele finale aici.

Și, în final, nu doar ca să facem articolul să pară mai consistent, să consemnăm un caz mai puțin plăcut. Atleta kenyană Jemima Sumgong, prima campioană olimpică de maraton din istoria țării sale, în 2016 la Rio, a fost suspendată marți pe o perioadă de patru ani în urma unui control antidoping pozitiv la eritropoietină (EPO). Ea a fost depistată la un concurs desfășurat în aprilie 2017. Sumgong, 32 ani, a mai ispășit o suspendare de doi ani pentru dopaj – redusă la un an în apel –  în 2012, atunci pentru utilizarea de Prednisolon, un steroid interzis. Ea a susținut că substanța provenea dintr-o injecție destinată tratării unei probleme pe care a avut-o la șold. Atleta, una dintre cele mai bune maratoniste din lume, este o fostă parteneră de antrenament a kenyencei Rita Jeptoo, fosta „regină” neoficială a acestei discipline, și ea suspendată pentru dopaj în 2014. Kenya a început în acest an să ia măsuri mai eficiente contra dopajului, asta după ce presa internațională a relatat că dopajul este o practică obișnuită în cazul multor atleți de elită kenyeni.

 

Comments

comments

Previous

Cum e să rîzi albastru

Next

Performanța se face cu cap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also