vineri, iulie 19 2024

Pare nefiresc. Un sfârșit de săptămână cu foarte puține competiții de alergare

Scari

* De fapt, singura competiție oficială a fost Făget Tour, o cursă cu două probe de alergare: 21,5 km (cu 600 m diferenţă de nivel) și 7 km (cu 250 m diferenţă de nivel). Circa 120 de sportivi au alergat sâmbătă 26 octombrie prin pădurea Făget, de lângă Cluj, cursa lungă fiind câștigată de către Nicolae Bălan și respectiv Ioana Mica. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

* Tot sâmbătă, dar în București, a avut loc o premieră: o cursă neoficială de anduranță, în care s-a alergat pe scări. Nouă temerari, respectiv Gabriel Solomon, Andrei Gligor, Daniel-George Ilinca, Andrei Șerbănescu, Cristian David-Matei, Florin Ioniță, Daniel Horhogea, Florin Bucur şi Daniel Cârstoveanu au alergat pe scările Stadionului Național. Cel mai mult au alergat Gabriel Solomon – 11 ore și Andrei Gligor – 6 ore. Cursa premerge Vertical Challenge, un concurs eveniment de alergare pe scări timp de 24 de ore ce va avea loc anul viitor prin luna iunie. Acesta va avea două probe: individual 24H sau ştafetă 24H. La proba de ştafetă vor fi categorii pentru echipe de 2, 4 sau 8 persoane. Mai multe amănunte aici.

* Și pentru că lipsesc informațiile despre competițiile interne, să mai anunțăm că pe 2 iunie noiembrie va avea loc a opta ediție a Maratonului Piatra Craiului și, doar o zi mai târziu, va fi New York Marathon. Bugetul de securitate al maratonului american s-a dublat anul acesta, la aproximativ 1 milion de dolari. Asta, desigur, ca măsură de precauție după atentatele cu bombă de la cursa de la Boston. Anul trecut, maratonul New York a fost anulat din cauza daunelor provocate de uraganul Sandy. Organizatorul, New York Road Runners (NYRR), a avut un deficit de aproximativ 4 milioane de dolari în 2012 din cauza anulării. Participanții vor primi o panglică pe care o pot purta duminică pentru a onora victimele de la Boston.

Comments

comments

Previous

Prietenilor mei

Next

De ce alergăm?

3 comments

  1. O mica erata referitoare la Vertical Challenge.

    – editia beta care a avut loc sambata 26.10.2013 nu a fost o cursa neoficiala, ci a fost o cursa autorizata, doar ca nu a fost deschisa publicului larg, ci accesul atat ca participant cat si ca spectator a fost restrictionat si s-a facut in baza unei solicitarii anterioare (inscriere) transmisa catre echipa de organizare si aprobata in prealabil, avand in vedere faptul ca locatia in care s-a desfasurat nu este un spatiu deschis publicului in orice moment.
    – cat priveste Vertical Challenge in general si ma refer la editia de anul viitor, conceptul este acela de eveniment, nu de concurs, la care accesul se va face pe baza unor reguli ce vor fi anuntate in prealabil, din timp.

    Multumim frumos si speram ca ati urmarit update-urile legate de evenimentul de sambata si ne veti urmari si pentru evenimentul ce va avea loc in luna iunie a anului viitor.

  2. Cu un ochi rid (de mine, evident!), cu celalalt imi pling de mila…
    Multumesc pentru observatii si corecturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also