joi, iulie 18 2024

Un week-end închis și ploios, dar cu alergări intense și colorate, prin pădure sau prin parcuri…

Alergare
*** A patra etapă a concursului Forest Run, desfășurată sâmbătă 1 martie în pădurea de la Snagov-Izvorani, din apropierea Bucureștiului, a strâns la start 170 de alergători. A fost cel mai scurt traseu de pînă acum (circa 8 km), dar unul destul de solicitant. Noroi a fost mult mai puțin ca de obicei, au lipsit și crengile și rădăcinile de ocolit, însă – cine a avut noroc – a putut să vadă și căprioare prin pădure.

Așadar, o cursă mai rapidă, câștigată detașat către Cristian Luțic (29min:01sec), acesta fiind urmat de Emanuel Trandafir (29min:19sec) și Ionuț Purcea (30min:36sec). În proba feminină, Florentina Buga nu a avut din nou rivală, câștigând cu un timp de 35min:45sec), în timp ce pe locurile următoare s-au clasat Daniela Petrescu (36min:18sec) și Maria Velișcu (38min:33sec).
Clasamentul final este disponibil aici. Etapa viitoare se va desfășura pe 16 martie.

*** Costume fistichii și colorate. Cupluri vesele și copii entuziaști. Alergare pentru bucuria de a fi împreună/ Cam așa se poate spune că a fost atmosfera la prima ediție a Alerg Carnavalul, un eveniment organizat de către asociația Atelier Recreativ în parcul Herăstrău din capitală. Au alergat circa 60 de persoane, în diferite formule. Mai multe detalii aici.

*** Duminică de dimineață a fost tare mohorât în București. O ploaie mocănească, frig. Însă, în parcul Tineretului tot s-au strâns aproape o sută de sportivi, care au participat la prima ediție a Pegas Duatlon Tineretului. S-a alergat și s-a mers pe bicicletă pe aleile parcului, pe un traseu plat, puțin accidentat, dar și cu o pantă destul de serioasă la finalul turelor de bicicletă. Concursul a început cu proba de alergare – 5,6 km, urmată de un traseu de bicicletă lung de circa 23 km și apoi o nouă tură de alergare de 2,8 km.

Concursul a fost câștigat de Emanuel Trandafir, într-un timp de 1h:22min:18sec, acesta fiind urmat de Argyropoulos Christos (1:23:28) și Andras Carsteanu-Dombi 1h:23:52.0. La fete, cea mai bună a fost Hajnalka Jakab-Benke, cu un timp de 1h:33min:57sec.  La ștafete a câștigat Pegas – Lotus Bike, cu un timp de 1h:23min:41sec. În încheiere, un mare bravo organizatorilor și voluntarilor care au avut de rezolvat nu numai probleme obișnuite, legate de competiție, cât mai ales de înfruntat frigul și ploaia.  Rezultatele complete sunt aici.

Foto: Alerg Carnavalul

Comments

comments

Previous

Aleargă Crosul Pădurii powered by Dolce Sport! (P)

Next

Criza de împământare și o posibilă soluție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also