sâmbătă, iulie 13 2024

Un week-end care de acum încolo poate fi asociat cu normalitatea. Asta pentru că a inclus cel puțin 3-4 concursuri (printre care minimum un maraton) și multe alte evenimente de alergare, în mai multe orașe din România. Cam așa va fi de acum înainte la fiecare sfârșit de săptămână, până către toamna târziu.

Să vedem însă pe unde și cum s-a alergat.

wings

2 mai

Campionatul Național de Alergare Montană. Prima etapă, care s-a desfășurat la Vatra Dornei. În proba seniorilor (12 km) pe primul loc a terminat Andrei Leancă (CSM Dorna), care a terminat într-un timp de 1h:13min:01sec. El a fost urmat de Marcel Laza (CSU Galați) la 48 de secunde distanță și de Marcel Bălan (CSM Cluj), sosit după 1h: 15min:21sec. La fete, Cristiana Frumuz-Ghiță (CSU Galați) – 1h:05min:25sec a terminat pe primul loc cei 8 kilometri alergați de senioare, fiind urmată de Adela Bălțoi (Pandurii Tg. Jiu) – 1h:06min:52sec și de Iulia Găinariu (CSU Brașov) – 1h:08min:15sec.

Au participat 48 de atleți, dintre care 15 la feminin și 33 la masculin, de la 17 cluburi sportive. Rezultatele complete, inclusiv la juniori, pot fi consultate aici.  De notat că Andrei Leancă se va alătura lui Ionuț Zincă, cei doi urmând să reprezinte România la Campionatul European de Alergare Montană (4 iulie).

– Circa 100 de persoane au luat startul la a doua ediție a Maratonului Măcinului, desfășurat în zona comunei Greci din județul Tulcea. Au fost două probe competitive – maraton și semimaraton – plus o cursă pentru copii. Rezultatele nu au fost încă afișate pe site. Totuși putem spune că la maraton masculin a câștigat Radu Milea.

3 mai

–    Peste 1000 de persoane au luat startul la competiția caritabilă Wings For Life. Este o cursă de alergare care se desfășoară simultan în întreaga lume, în peste 30 de țări. Startul se dă în exact același moment și, spre deosebire de concursurile clasice, nu există o linie de sosire. În schimb, există o mașină care pleacă în urmărirea alergătorilor la 30 de minute după momentul startului, cu o viteză constantă de 15 km/h. Peste o oră, viteza este majorată la 16 km/h. Peste două, la 17 km/h. Peste trei, la 20 km/h. Peste patru ore, viteza mașinii crește la 35 km/h și este păstrată până ce depășește ultimul alergător rămas în cursă. Mașina are instalat la bord un cititor de cipuri, cipuri care se află pe numerele de concurs ale participanților. A trecut mașina de ține, ai terminat cursa. Organizată sub patronajul Red Bull, competiția are și un caracter caritabil, toate încasările fiind donate Fundației Wings For Life, care susține financiar cercetarea pentru vindecarea leziunilor măduvei spinării.

Belgianul Wouter Decock (61,72km) și Liliana Danci (45,76km) sunt cei care au parcurs cele mai lungi distanțe în România. La nivel general, etiopianul Lemawok Ketema a parcurs 79,9 km.

–    HalfMarathon Tg. Mureș. O competiție care a strâns la start 159 de persoane (dintre care 52 de femei) în proba de semimaraton (cca 20 km), câștigată la feminin de Mădălina Florea – 1h:08min:04 sec și la masculin de Ghenadie Țimbalist – 1h:02min:19sec. Concursul a mai inclus o probă de cros și o probă pentru copii. Rezultatele complete pot fi văzute aici.

–    Alergătorii români Denisa Dragomir și Gyorgy Szabolcs au câștigat proba de 21 km (+1300 m diferență de nivel) din cadrul concursului Lago Maggiore International Trail din Italia, relatează SportNews.ro. Dragomir a alergat în 2h:14min:14sec, iar Gyorgy în 1h:50min:26sec. Cei doi sunt printre cei mai buni alergători montani din România, ambii fiind prezenți din ce în ce mai mult la startul curselor de skyrunning. Mai multe detalii despre concurs aici.

Foto: Wings For Life Romania

Comments

comments

Previous

Moca is good. La pădure la Cernica

Next

În dar, o madlenă proustiană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also