sâmbătă, iulie 13 2024

Fără vreo introducere specială, să spunem că și în week-endul 9-10 mai s-a alergat intens. Principalele competiții ar fi următoarele:

Mo
Maraton

Moieciu de Sus, 9 mai. Ecomarathon. Ediția a șasea. Peste 1300 de participanți. Vremea a fost în general bună, chiar dacă la un moment dat a mai plouat, inclusiv puțină grindină. Câștigători în proba de maraton au fost George Buta – 3h:28min:40sec și Emanuela Brizio (Valetudo Skyrunning) – 4h:14min:17sec. La cros (14 km) cei mai rapizi au fost Ionuț Zincă (Valetudo Skyrunning) – 56min:04 și respectiv Denisa Dragomir (Valetudo Skyrunning) – 1h:07min:37sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

București, 10 mai. Maratonul Regal. Ediția a patra. Concursul a inclus o probă de maraton (64 finișeri) – câștigători fiind Ionel Rapotan – 2h:57min:58sec și Alexandra Postolache – 3h:50min:44sec) – o probă de semimaraton (127 finișeri) – cei mai rapizi fiind Ioan Moisă – 1h:18min:32sec și Didina Manole – 1h:36min:50sec și un cros 10 km – cu 162 de participanți. Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Duatlon

Tg Mureș, 9 mai. Transilvania Cross Duathlon. Competiția de duatlon off road, cu un nivel de dificultate destul de ridicat, a desemnat și campionii balcanici și naționali în această probă. S-a alergat 5.5 km, pedalat 19.5 km iar mai apoi au fost încă 2.75 km de alergat. Campion balcanic și național a devenit Ciprian Bălănescu – 1h:24min:17sec, iar în proba feminină pe primul loc a urcat tot o reprezentantă a României, Monika Koncz – 1h:54min:18sec. Rezultatele se găsesc aici.

Crosuri

Doar o să le enumerăm:  Gabriela Szabo RUNFEST, la Bistrița (cu 6 probe, majoritatea pentru copii), Crosul Cora în București, Crosul Companiilor la Iași și Timișoara, Crosul Universitar StudentRun la Constanța, Crosul memorial Szasz Albert la Tg. Mureș, Ziua Mondială a Atletismului (în mai multe orașe din țară), plus numeroase alte evenimente de alergare (alergări de grup, antrenamente premergătoare unor competiții).

Foto: Laurențiu Pavel – Ecomarathon

Comments

comments

Previous

Români in UK Challenge

Next

Dragoste pe bani buni. La Moieciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also