joi, iulie 18 2024
Un model de aplicație care ar prinde bine și la noi

Bănuiesc că nu știți swahili. Însă în această limbă, vorbită printre alții de populații din Kenya sau Uganda, ”kukimbe” înseamnă alergător. O companie americană a împrumutat acest nume și îl folosește acum pentru o serie de servicii  utile celor pasionați de alergare.

Printre altele, Kukimbe oferă o bază de date cu data și locul de desfășurare a unor concursuri de alergare (de la 5km, maraton, ulta sau curse cu obstacole), doritorii putînd să își aleagă viitorul concurs prin intermediul sistemului de geolocație.

Organizatorii de competiții își pot înscrie gratuit evenimentul în baza de date.

Kukimbe include totodată mai multe funcționalități de tip social media: utilizatorul poate să dea share la concursul de care este interesat, să se conecteze la ”echipa sa de alergare” (parteneri, prieteni, susținători), să își publice imaginea de la finiș sau să primească info despre evenimente din alergare.

Totodată, prin intermediul aplicației, utilizatorii pot face cumpărături online de la partenerii Kukimbe.

Pentru organizatorii de curse sau pentru firmele care au alergarea ca business există, contra cost, servicii de măsurare a implicării (engagement) alergătorilor, de promovare etc.

Recent, Kukimbe a lansat și serviciul ”Summer challenge” destinat tinerilor și studenților, care sunt încurajați să facă mișcare deoarece pot căuta și alege curse de alergare unde au reduceri la înscriere.

Așadar, cine se încumetă să lanseze un produs similar și în România?

Comments

comments

Previous

Rolul aspirinei în febra musculară

Next

Pe scurt. Doar Marathon 7500

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also