luni, iulie 22 2024

Pe 5 septembrie. Este o competiție care se desfășoară pe teritoriul a două țări

Maratonul transfrontalier Via Pontica, eveniment ce va avea loc în seara zilei de 5 septembrie este o competiție de alergare desfășurată fără frontiere pe litoralul Mării Negre, în România și Bulgaria. Sunt trei probe lungi, pe distanța de 42km, 21km sau 13km – dar și o alergare de 2km destinată copiilor. 

Linia de sosire pentru toate probele este pe plaja din apropiere localității bulgare Krapeț. Acolo va fi și startul la probele de 42km, 13km și 2km. Singurul start din România este cel al probei de semimaraton, pe distanța de 21km, care se va în localitatea 2 Mai din județul Constanța. Organizatorii vor asigura transport cu autocare din Bulgaria pentru participanții înscriși la proba de 21 de kilometri până la locul de pornire din România.

Mai multe detalii sunt disponibile aici

Startul la proba de maraton se dă la ora 16, în timp ce participanții la semimaraton și cros pleacă la ora 18:30.

Premii:

  • se vor acorda premii pentru primele trei locuri din fiecare categorie de concurs, masculin și feminin;
  • se va organiza o tombolă cu premii pentru toți participanții prezenți la final;
  • activități recreative după premiere, concert.

Și acum o provocare pentru cei curajoși. În aceeași zi, e drept că la vreo 300km distanță de Bulgaria, are loc Semimaratonul București, cu ora de start dimineața.

V-ați încumeta să alergați și la Via Pontica, adică două competiții în aceeași?. Lucrul este posibil deoarece cursa transfrontalieră are starturile spre seară. Noi știm deja pe cineva care va alerga două semimaratoane în aceeași zi.

Comments

comments

Previous

Să mai și citim, zic!

Next

Două recorduri memorabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also