joi, ianuarie 27 2022

Guvernul urmează să anunțe închiderea Centrelor Sportive Naţionale, fapt ce va duce la sistarea pregătirii loturilor olimpice în vederea participării la Jocurile Olimpice

Închiderea tuturor bazelor de pe teritoriul României, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19, urmează a fi luată în cursul zilei de azi, 19 martie, relatează Agerpres.

„Există această variantă şi se va întâmpla cel mai probabil azi. COSR şi ministrul Ionuţ Stroe au încercat să le susţină interesul, dar nu s-a primit acceptul. Cel mai probabil centrele sportive naţionale se vor închide şi pregătirea sportivilor din loturile olimpice va fi sistată”, au declarat surse din lumea sportului.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis miercuri autorităţilor române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La rîndul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a încercat să susţină ideea continuării pregătirii sportivilor în condiţii speciale, de carantină, dar a primit un răspuns negativ din partea comisiei formate din experţi epidemiologi, care au considerat că riscul de contaminare este ridicat chiar şi în condiţiile propuse.

Comments

comments

Previous

Atenție la nutriție

Next

Cînd alergarea nu te prea păzește de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also