luni, octombrie 21 2024

Noutățile principale legate de edițiile din acest an ale Semimaratonului și Maratonului București

### Se poate spune că lucrurile încep să reintre în normal. Aceste două cele mai importante competiții de alergare pe șosea de la noi revin, astfel, la formula clasică, fiind organizate anul acesta, din nou, în vară și respectiv toamnă. Așadar:

  • 7 mai va fi OMV Petrom Semimaratonul București
  • 8 octombrie va fi Raiffeisen Bank Maratonul București

Tot de anul acesta se reiau și cursele pentru copii, care vor fi gratuite, fără timpi înregistrați și clasamente, scopul fiind ca viitorii alergători să își însușească, prin sport, valori precum corectitudinea, inițiativa și încrederea de sine.

### Din motive de siguranță, la fiecare dintre aceste două evenimente, numărul de participanți se va limita la maximum 10.000 de alergători. De aceea, va fi menținută – ca o alternativă la alegere – și varianta alergării virtuale, pe cont propriu, a unui semimaraton sau maraton. ”Vom continua aceste curse virtuale, pentru că există cerere, oamenii vor să participe. E un avantaj pentru că fiecare poate alerga oriunde doreşte. Pentru noi e o bucurie că putem încuraja mişcarea şi pe această cale”, a declarat preşedinta Bucharest Running Club (ABRC), Valeria Răcilă van Groningen.

### Traseele de concurs de anul acesta sînt cele din 2019, ultimul an în Semimaratonul și Maratonul București au fost organizate în condiții normale. ”Sînt trasee rapide, trasee plate, trasee cu potenţial de a obţine rezultate foarte bune”, a spus managerul ABRC, Laurenţiu Mihai

### Pentru a-și exprima solidaritatea, organizatorul celor două evenimente, ABRC, a decis ca orice alergător ucrainean poate participa gratuit la oricare dintre curse. Totodată, în ceea ce privește implicarea socială, ABRC începe de anul acesta un parteneriat cu GivenGain.com, pentru ca organizațiile și cauzele sociale susținute de către acestea să aibă o expunere internațională mai mare.

### Și anul acesta, Campionatele naționale de semimaraton și respectiv maraton vor fi incluse în cadrul evenimentelor organizate de către ABRC.

### Anul acesta nu se va mai organiza tradiționala Bucharest 10k&Family Run, cea de-a treia competiţie din portofoliul ABRC. Însă, pentru doritori, există curse de 10 kilometri în cadrul celor două evenimente majore din 2022.

Comments

comments

Previous

Pașii pe care trebuie să îi urmezi ca sportiv pentru a deveni învingător

Next

Semimaraton Brașov 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also