sâmbătă, iulie 13 2024

Deși este puțin probabil să ai parte 100% numai de victorii într-un sport, există câteva modalități bune de a-ți spori șansele de succes

Bineînțeles că primul aspect de care ține cont orice sportiv este pregătirea fizică. Ce nu ar da un bărbat sau o femeie care practică un anumit sport sau mai multe, pentru a fi mai rapid/ă și mai energizat/ă atunci când vine vorba de sport? Acea zecime de secundă în plus poate fi diferența dintre a fi încoronat campion, ori campioană, sau a merge acasă doar cu satisfacția încercării. Antrenamentul fizic este uneori subevaluat, dar îmbunătățirea stării fizice generale înainte de ziua cea mare este regula de aur pentru a câștiga. Niciun supliment energetic nu-ți poate face corpul mai rapid sau mai eficient în sport decât o doză bună de pregătire fizică.

După ce te-ai asigurat că nu vei sări peste primul pas, dedică-te planului sau strategiei tale de joc pentru a-l finaliza. În majoritatea sporturilor de echipă, sportivilor li se oferă planul de joc. Cu toate acestea, cei care practică sporturi individuale, cum ar fi atletismul, golful, tenisul sau sporturile minții, precum pokerul și șahul, trebuie să își dezvolte propriile planuri și strategii. Și nu este vorba despre strategia care este deja creată și stă la baza fiecărui sport. Este important să ai un plan de joc și să îl lași să te acapareze înaintea competiției. Incertitudinile sau schimbarea sa te vor determina să joci într-un mod pasiv și nehotărât.

Un bun plan și o strategie pe măsură sunt necesare în orice sport / Foto: Pexels.com

Te-ai întrebat vreodată cum unii competitori sportivi par să câștige întotdeauna, în timp ce alții par să fie acolo doar pentru a crește numerele sau, altfel spus, „a fi de umplutură”? Răspunsul ar fi că premianții nu doar speră să câștige, ci se și așteaptă ca acest lucru să se întâmple. Într-adevăr, alături de tehnică este important să ai și o mentalitate câștigătoare. Puterea subconștientului tău este atât de intensă, încât să crezi cu adevărat că vei câștiga, indiferent de circumstanțe, îți va spori șansele de succes.

A-ți propune să obții cele mai bune performanțe cu ajutorul corpului tău atunci când nu ai o dietă hrănitoare este ca și cum ai încerca să conduci un vehicul cu un rezervor gol de combustibil; va începe bine și, în cele din urmă, va ceda. Cel mai bun mod de a-ți maximiza șansele de succes în sport este să te asiguri că ești bine hrănit și hidratat. Păstrează-ți energia și hidratarea la niveluri optime, consumând cel puțin doi litri de apă pe zi și asigurându-te că ai o dietă hrănitoare.

Este important să te odihnești, mai ales atunci când se apropie marea confruntare. Odihna între sesiunile de antrenament permite mușchilor să se refacă și corpului să se alimenteze, deci este o parte integrantă a rutinei. Nu te lăsa păcălit de concepțiile conform cărora a te antrena zi și noapte te va propulsa spre succes, deoarece un astfel de obicei va avea efectul opus. Încearcă să găsești un echilibru sănătos între antrenament și odihnă și așa vei putea spune că te afli pe drumul cel bun.

Dacă ai un antrenor, asigură-te că îi asculți sfaturile. Alocă-ți timp pentru a studia și aprecia fiecare regulă pe care ți-a iterat-o, chiar dacă simți că este un sfat pe care nu îl vei folosi atât de mult. Nu știi niciodată ce situații neașteptate pot apărea în jocul real, așa că este o idee bună să fii pregătit pentru toate eventualitățile, astfel încât să poți scoate asul din mânecă în ultimul moment.

Cheia succesului este să nu renunți. Niciun sportiv faimos nu a ajuns acolo unde se află astăzi fără a fi nevoie să depășească câteva obstacole pe parcurs. Dacă tot eșuezi, următoarea dată încearcă de două ori mai mult. Păstrează-ți hotărârea și motivarea și vei reuși.

Poate cea mai importantă parte a obținerii victoriei atunci când vine vorba de sport este să te bucuri de el; de ce ai vrea să câștigi un meci când nici măcar nu te bucuri de sportul pe care îl practici? A învăța să te bucuri cu adevărat de moment te va stimula să obții mai mult. Dacă te stresezi în legătură cu încununarea cu lauri, vei fi plin de energie negativă, o vei transpune în joc și va fi preluată ulterior și de coechipierii tăi. Nu are rost să atingi excelența în ceva dacă nu te bucuri de fiecare moment.

Cheia succesului este să nu renunți / Foto: Pexels.com

Comments

comments

Previous

Băneasa Forest Run. Peste 1300 alergători la ediția 2022

Next

2022. Maraton și Semimaraton București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also