luni, iulie 22 2024
Se știe că alergătorii au un coeficient de inteligență peste medie. Iar lor le place și cartea.

Nu, nu avem niciun studiu care să dovedească afirmațiile de mai sus, însă vă invităm să citiți două informații care pot totuși susține acest lucru.

#1. Sîmbătă, 25 august se poate participa la alergarea neconvențională Undercloud Book Run, care are loc în București. Fiecare participant va alerga (sau va merge) cu o carte în mînă, cartea care i-a schimbat viața și pe care dorește să o doneze Bibliotecii Undercloud, beneficiarii finali fiind centrele de chimioterapie din București.

Alergarea începe la ora 10:00, iar startul e la Banca Raiffeisen de pe Calea Victoriei. De aici se va alerga pe un traseu ce continuă prin Centrul Vechi și se termină la ARCUB Gabroveni. Evenimentul a fost inițiat de regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian împreună cu multipla campioană olimpică Valeria Răcilă Van Groningen.

Mai multe detalii pe http://www.undercloud.ro/program-undercloud-2018/book-run/.

#2. Alergătorii cărora le place să citească pot merge în această toamnă la cel mai mare tîrg de profil din lume, Frankfurter Buchmesse, nu doar pentru a afla ultimele noutăți editoriale ci și pentru, evident, a alerga.

Pe 7 octombrie, cu doar două zile înainte de deschiderea oficială a tîrgului, are loc Buchmesse Kickoff Run, a cursă de 5 km, unde pot participa toți iubitorii de carte și mișcare. Desigur, recenziile sau întîlnirile de afaceri sunt permise, dar numai pe fugă. Evenimentul are și un scop caritabil, alergătorii fiind încurajați să doneze pentru Room to Read, o asociație ce încurajează lectura în rîndul copiilor și tinerilor.

Comments

comments

Previous

Eficiența în alergare

Next

Pe scurt. Departe de gaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also