miercuri, mai 29 2024

Sportul, în cazul de față alergarea, nu înseamnă doar recunoașterea celor care trec primii linia de sosire. Uneori, trebuiesc recompensate și meritele din marginea sportului, iar acestea pot fi o conduită morală deosebită, pasiunea necondiționată sau doar o poveste a sportului frumos spusă.

Fotografia de alături nu are nevoie decât de câteva explicații de context. O sală întreagă îl aplaudă pe campionul etiopian Haile Gebrselassie cu ocazia primirii Premiului Prințul de Asturia pentru Sport, pe anul 2011. Premiul recompensează excelența în sport.

Onoruri simbolice va primi si Amby Burfoot. Pe 4 noiembrie, acestui atlet, fost câștigător al maratonului de la Boston din 1968 (printre altele) i se va decerna  Premiul pentru Jurnalism George Hirsch. După ce și-a încheiat cariera de sportiv, Burfoot a devenit ziarist lucrând circa trei decenii în redacția revistei Runner’s World și publicând totodată mai multe cărți despre alergare. Premiul George Hirsch, aflat la a doua ediție, poartă numele unuia dintre fondatorii revistei mai sus menționate și recompensează pasiunea și excelența în relatarea despre competițiile atletice pe distanțe lungi.

Sportul, în cazul de față alergarea, nu înseamnă doar recunoașterea celor care trec primii linia de sosire.

Foto: Reuters.com

Comments

comments

Previous

Maşini de alergat

Next

Din lumea sportului. Călcâiul lui Ahile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also