marți, iulie 16 2024

Berlin“20 de ani de alergare fără frontiere”, acesta este motto-ul maratonului de la Berlin. Cum-necum, au trecut 20 de ani de la căderea comunismului. Mă bucur că alergarea mea de duminică va fi o formă de rememorare a acelor momente care au schimbat istoria şi care mi-au marcat destinul personal. Am trăit mereu alergarea ca o formă de libertate.

Cel mai greu în aceste cîteva zile de dinaintea cursei este… să mă odihnesc. Simt că mai curînd aş face un antrenament intens, decît să stau şi să mă relaxez. E vorba şi de nerăbdare, dar şi de obişnuinţa ritmului alert al vieţii de zi cu zi.

Dar alergarea e şi o formă de constrîngere, asumată conştient însă. Greu îmi este şi să mă motivez pentru această cursă. Nu mi-a plăcut niciodată lupta sterilă cu timpul, dar acum pentru Berlin principalul meu obiectiv este să realizez un record personal, de sub 3 ore şi 20 de minute. Cel mai mult mă voi „lupta” tot cu propriile slăbiciuni şi mă tem în primul rind de o stare de oboseală care, uneori, şi-a iţit capul în ultima vreme. Am simţit-o atunci puternic în picioare dar, mai ales, cum îmi bloca psihicul.

Comments

comments

Previous

Terry Fox

Next

Berlin, la finis

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also