joi, iulie 18 2024
Toate încasările realizate cu ocazia DHL Carpathian Marathon vor fi donate sportivilor paralimpici români

# DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 22 iunie la Cheile Grădiştei. Sunt trei probe de concurs pentru adulţi, respectiv maraton (cca 42km, +2.000m diferenţă de nivel), semimaraton (21km, +1.000m diferenţă de nivel) şi ştafetă 7 km (echipe de 3 sau 6 participanţi) şi trei curse pentru copii, pe distanţele de 250 de metri, 500 de metri şi un kilometru. Toți participanții cu vârsta sub 18 ani beneficiază de înscriere gratuită.

# Organizatorii estimează că la start vor fi peste 1600 alergători

# Totodată, se dorește strângerea unei sume de peste 20.000 euro, bani care vor fi donați sprijinirii sportivilor paralimpici, care doresc să participe la JO de la Tokyo, de anul viitor. În cadrul celor nouă ediţii de până acum ale maratonului DHL au participat 8.200 de alergători şi au fost donaţi 142.000 de euro.

# Singura campioană olimpică a României la proba de maraton, Constantina Diţă (vezi foto), este ambasador al competiţiei şi speră că va alerga la această ediţie în proba de semimaraton. “Sunt foarte încântată să fiu din nou alături de DHL Carpathian Marathon powered by MPG, la o ediție cu totul specială, aniversară! Îmi place foarte mult să alerg pe trasee montane și îmi doresc ca pe 22 iunie să pot alerga la proba de semimaraton.  Sportivii paralimpici români chiar au nevoie de tot sprijinul nostru! Ei merită să țintească cât mai sus și noi să le oferim puterea și șansa de a-și urma visurile”, a precizat Constantina Diță.

 

 

Comments

comments

Previous

Kipchoge. Va încerca din nou sub 2h

Next

MeDeSe. Solidarité

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also