luni, mai 20 2024

Istvan Szokolszki s-a clasat pe locul 19 în cadrul Campionatului Mondial de Dublu Ironman.

Istvan0
Am tot așteptat să relatăm despre acest eveniment, pentru a putea inaugura astfel o nouă rubrică a Alerg.ro.

Rubrica se va numi ”Triatlon” și, evident, va relata despre cele mai importante știri (mai ales interne) din acest sport. Nici până acum nu am ignorat informațiile din triatlonul autohton, însă de acum înainte o să vrem să o facem mai mult și mai în detaliu.

Dar să ne întoarcem la rezultatul orădeanului Istvan Szokolszki. Întâi de toate, trebuie spus că Istvan e un pasionat de sport, atât la nivel de practicat (alergător, triatlonist, alpinist), dar și ca organizator de competiții sportive, dintre care cea mai importantă rămâne X-Man, cea mai veche și mai cunoscută competiție de Ironman din România.

Proba de Dublu Ironman a parcurs-o în cadrul Campionatului Mondial, desfășurat sub egida International Ultratriathlon Association, IUTA, între 3-5 iulie la Velence, în Ungaria. Concursul a fost totodată etapă de Cupă Mondială în cadrul IUTA.

Istvan s-a clasat în final pe locul 19 la masculin, din 20 de finișeri (au mai fost două abandonuri).

Timpul său, de 33h:34min:31sec, a fost distribuit astfel pe probe:
–    Înot 7600 metri: 3h:31min:03sec
–    Tranziție 1: 17min:28sec
–    Bicicletă 360km: 18h:29min:18sec
–    Tranziție 2: 18min:56sec
–    Alergare 84.4 km: 10h:57min:49sec.

Rezultatele finale sunt disponibile aici.

O analiză comparativă arată că Istvan a avut al 16-lea timp la înot, al 19-lea la bicicletă și al 11-lea la alergare. Tranzițiile lui au fost, totodată, printre cele mai lungi. Indiscutabil, Istvan Szokolszki merită un mare bravo pentru acest rezultat.

Istvan

Câteva date despre competiție: Au luat startul 28 de sportivi (dintre care șase femei), au fost patru abandonuri (câte două la masculin, respectiv feminin), au venit sportivi din Bahrein, Africa de Sud, Austria, Estonia, Belgia, Germania, Elveția, Ungaria, Franța și Croația. Cursa trebuia terminată în 36 de ore. Pauzele mai lungi de 30 de minute trebuiau anunțate arbitrilor. Iar pentru a participa, sportivii trebuie să dețină licență IUTA.

Mai trebuie spusă că românii care au terminat un Dublu Ironman sunt foarte puțini. Anterior, în 2013, Andrei Roșu a participat la o etapă de Cupă Mondială, desfășurată în Florida. El a terminat într-un timp de 35h:08min:50sec.

Comments

comments

Previous

Recomandare. Cindrel ÎnAlergare

Next

Știri pe scurt. Doar personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also