sâmbătă, iulie 13 2024

M-am mai revoltat pe subiectul folosirii în exces și abuzive a termenului de maraton. Însă, cînd despre maraton nu se știu lucrurile de bază, mai ales cînd cei implicați își asumă o responsabilitate serioasă, se ajunge la situații jenante, precum cea relatată de prietenul Gabriel Solomon.

Acesta a participat la faza de preselecție a unei competiții care își propune să fie “provocarea absolută pentru pasionații de sport“, prin probe sportive inedite și premii generoase. Competiția este organizată de BMW, iar partenerul său pe România a fost Gazeta Sporturilor.

Preselecția s-a realizat pe baza răspunsurilor oferite la un chestionar gen quiz.

Numai că una din întrebări, respectiv Ce lungime are proba de maraton?, avea greșite toate variantele de răspuns oferite (vezi imagine).

Lui Gabriel Solomon, maratonist cu vechi state, nu avea cum să îi scape o astfel de eroare, însă a decis să aleagă aleator unul din răspunsuri și să continue jocul. Acum nu știe cum să reacționeze, dacă să reclame greșeala sau nu, în condițiile în care chestionarul a reprezentat probă eliminatorie de preselecție.

Altfel, răspunsul corect la întrebarea privind lungimea maratonului este 42,195 km.

Comments

comments

Previous

Călătorie în inima tăcerii

Next

Puu Puku Puu Puku Puu, Puku Puu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also