Presa pe fuga

Un maraton… de autostrada

autostradaImi displace de fiecare data cind termenul maraton e folosit intr-un context nepotrivit. In spatiul public se organizeaza deja o multime de ‘maratoane’: ale cumparaturilor, ale reducerilor, concursuri-maraton de poezie si jazz, intreceri de bicicleta pe citeva zeci de kilometri etc, etc.

Termenul e folosit in cele mai diferite situatii, dar de fiecare data isi propune sa desemneze indeosebi o activitate de lunga durata. Nimic mai mult. Cred totusi ca o alergare de 42 de kilometri, asadar pe distanta clasica a unui maraton, e si altceva: presupune efort, cere vointa si multa energie fizica si intelectuala.

Cu acestea in minte, m-am amuzat astazi cind am auzit, la stiri, mentionata distanta de 42 de kilometri. Nu era vorba despre un maraton, ci doar lungimea tronsonului din autostrada Transilvania, pe care premierul Emil Boc a promis ca va fi finalizata pina la sfirsitul acestui an. Am ris – mai mult trist – pentru ca mi-am dat seama ca in Romania constructia de autostrazi e de fapt…un ultra-maraton. Dureaza cu anii.

Comments

comments

>
Previous post

Fuji, Maricu, Fuji!

Next post

Ultra-maratonul unor prieteni necunoscuti!

Alerg.ro

Alerg.ro

5 Comments

 1. Claudiu
  iulie 6, 2009 at 7:13 am

  poate inveti totusi sa scrii romaneste……se scrie cand si nu cind, ras si nu ris, pana si nu pina……altfel am vazut ca te amuzi……probabil nu ai altceva de facut

 2. iulie 6, 2009 at 12:27 pm

  Daca vrei sa vezi cat de prost stam la capitolul asta, uitate pe hartiile rutiere, pare ca autostrazile evita Romania :))

 3. iulie 6, 2009 at 4:52 pm

  Ar fi foarte sanatos daca toti am alerga macar o data pe saptamana, daca nu chiar mai des .Am da jos din kile si am elimina toxine.Cat despre autostrazi asteptam sa vedem ceva rezultate reale, ceva km reali construiti.

 4. […] de altă parte, anul trecut spuneam aici că deși inaugurarea a 42 de km de autostradă (adică exact distanța unui maraton) era un motiv […]

 5. […] mai revoltat pe subiectul folosirii în exces și abuzive a termenului de maraton. Însă, cînd despre maraton nu se știu lucrurile de bază, mai ales cînd […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *