duminică, februarie 25 2024

Destul de rece, dar fără zăpadă la Semimaratonul Gerar. Timpi și cîștigători

Totul a început cu un scurt omagiu în memoria lui Ilie Roșu, care a fost prietenul sau cunoscutul multora dintre alergătorii care au luat startul la ediția numărul XII (sau 2.2, după numărătoarea organizatorilor) din acest an a Semimaratonului Gerar.

Apoi s-a trecut la alergare. Ne vom limita doar la consemnarea numelor și timpilor celor mai rapizi dintre concurenți, ca și a principalelor date despre concurs.

# Cursele de semimaraton. Anul acesta, numărul participanților a crescut la cotele obișnuite, după ”seceta” de anul trecut, din perioada post-pandemică (concursul nu s-a organizat în 2021 și 2022).

La feminin au fost acum 20 de echipe la start (față de 4 în 2023 și 13 în 2020), pe primul loc clasîndu-se ”Trupa ADA” (Andreea Lăcriceanu-Bratu, Denisa Știrbulescu și Anisia Adriana Cojocaru), cu un timp de 1h:35min:57sec. Pe locul 2 s-a clasat echipa ”If you know you know” (Andreea Cohut, Cristina Man, Diana Iliescu), iar pe ultima treaptă a podiumului au venit ”Crăciunițele” (Mariana Nenu, Angela Ilie, Lidia Nițu).

La echipe mixte, cei mai rapizi au fost ”Flash” (Theodora Vasile, Robert Nicula și Andrei Lipalitov), în 1h:21min:38sec. Pe locul secund s-a clasat echipa ”SportGuru1” (Antoanela Manac, Robert Zamisnicu, Bogdan Filipescu), iar pe 3 au venit cei de la ”Team Run” (Adriana Burtea, Radu Milea, Dan Hrișcu). Numărul total al echipelor mixte a fost de 67, în creștere față de cele 42 de anul trecut, dar mai puține decît cele din 2020, cînd au fost 75.

În fine, în proba masculină s-a impus echipa ”Trail Running Academy”, ce i-a inclus pe Andrei Ivănescu, Patrick și Erik Petz, care a realizat un timp de 1h:16min:51sec. Pe urmele lor au sosit, oarecum premonitoriu 😉 cei de la ”Dogs” (Alexandru Foșca, Adrian Brănescu, Silviu Curuciuc), care le-au luat fața celor care s-au dovedit ”Unstoppable” (Florin Seștacovschi, Beres Hunor, Manuel Kergoat).

Merită remarcat că doar la această secțiune, numărul echipelor – 102 anul acesta, 1 DNF – a fost vădit mai mare, de fapt aproape dublu, față de cel de anul trecut (cînd au fost 54), dar și față de ediția din 2020, cînd au fost 86.

Așadar, în proba de semimaraton au participat nu mai puțin de 189 de echipe, adică 567 de alergători.

# Cursele de cros, 10,8km. Din perspectivă numerică, se poate spune că aici a fost o concurență normală, deși nu se încadrează în trendul ascendent înregistrat la semimaraton. Așadar, anul acesta au participat 250 de alergători (56 fete și 3 DNF), mai puțin decît anul trecut, cînd au fost 362 (137 fete), dar mai mult față de cei 187 de alergători de la ediția din 2020.

Oricum, cei mai rapizi au fost Andrei Livezeanu – 36min:27sec și respectiv Oleksandra Kyryllova – 44min:31sec.

Toate rezultatele se pot vedea aici

Comments

comments

Previous

Ilie Roșu. Misiune îndeplinită

Next

Revista Alerg la Gerar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also