sâmbătă, iulie 13 2024

Doi dintre cititorii Alerg.ro pot beneficia de câte o invitație la un concurs inedit de alergare prin pădure

och
De data aceasta, vom merge pe principiul ”primul venit, primul servit”. Așadar, cine dorește să participe pe 19 iulie la 3 Way Orienteering Challenge este invitat fie să scrie un comment la acest articol (lăsând o adresă valabilă de email) fie să trimită un mesaj la adresa marian.chiriac@alerg.ro.

Primii doi doritori vor primi câte o invitație gratuită de participare la concurs.

3 Way Orienteering  este un concurs de alergare prin pădure, ce se organizează la Borca, județul Neamț, ce permite alegerea unui traseu personalizat pentru fiecare concurent.

Destinat sportivilor de orice nivel, traseul este compus din puncte obligatorii, marcate pe o hartă cu cercuri roșii și coduri numerice. Între două puncte succesive există trei variante de parcurgere, materializate atât în teren cât și pe harta pe care o va primi fiecare participant.

În acest fel, fiecare participant poate alege ruta pe care o consideră optimă. Concurenții își vor compune traseul parcugându-l pe variantele alese din multitudinea de soluții posibile.

Acest gen de concurs este o premieră în România.

Vor fi două niveluri de trasee de parcurs
–    Traseu de nivel 2 – aproximativ 7 km lungime, cu 10 posturi intermediare
–    Traseu de nivel 1 – aproximativ 17 km lungime, cu 19 posturi intermediare

Concursul încurajează participanții să facă mișcare și, în același timp, stimulează gândirea în timpul efortului fizic, chiar și în condiții de oboseală extremă.

Cu o zi înaintea desfășurării competiției, organizatorii vor susține un curs de inițiere în 3 Way Orienteering. Detalii pot fi obținute scriind la contact@ochallenge.ro , cu subiectul “pregătire Ochallenge”.

Concursul propriu-zis se desfășoară sâmbătă 19 iulie, iar a doua zi se organizează o excursie pe muntele Budacu (1859m), circa 22km lungime, urcare circa 1250m.

Comments

comments

Previous

Avocatul ”obsedat”, ce nu se mai poate opri!

Next

Când și recordurile lui Kilian Jornet sunt zdrobite

1 comment

  1. Mi-ar fi placut sa pot participa si eu,dar e departe de Bucuresti si am si 2 copii mici pe care nu am cu cine-i lasa.Din liceu nu am mai facut orientare turistica.Felicitari pentru initiativa,altadata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also