sâmbătă, iulie 13 2024

Sau despre o alergare de grup în Parcul Moghioroş. O alergare reluată de mult timp.

[Florin Simion]

Primele mele antrenamente intense pentru un maraton sunt legate de ”Bucla Drumul Taberii”. În 2011 locuiam în zonă (la trei minute de Parcul Moghioroş) şi mă pregăteam pentru Maratonul Internaţional Cluj (ediţia I), ce avea să fie primul meu maraton de şosea.

Obişnuiam să dau ture nesfârşite pe ”Bucla Drumul Taberii”. În parc aproape că nu intram. Alergam de cele mai multe ori la peste 90 la sută din capacitate. Ştiam doar că vreau să termim cei 3,2km ai buclei cât mai rapid posibil chiar dacă parcurgeam două, trei sau patru ture.

De cele mai multe ori alergam noaptea. Însă sufeream de “singurătate”. Aşa că miercurea încercam să ajung la alergarea de grup de pe Buclă”. Era o întâlnire cu prieteni alergători. Tocmai intrasem în “lumea alergătorilor”.

M

În toamna lui 2011 m-am mutat din zonă, dar am continuat să alerg pe buclă (mai rar, ce-i drept). Câteodată, aveam plăcerea să-l am pe Mugur Frăţilă partener de alergare. Am încetat să mai alerg pe buclă când lucrările la metrou au sufocat zona. Aşa că am aşteptat redeschiderea parcului. Câţiva ani.

A durat apoi câteva săptămâni bune până la prima alergare de după redeschidere.

Acum nu mă mai satur învârtindu-mă prin parc. Deşi este foarte mic, cred că reuşesc să alerg 20-30 minute fără să mă repet la nesfârşit şi, mai ales, fără să mă plictisesc aşa cum mi se întamplă în Politehnică.

Tot de curând am observat că alergarea de grup din Drumul Taberii s-a reînsufleţit, cu Mugur în frunte. Chiar m-am întâlnit cu Mugur şi cu Geta, soția lui, întâmplător, la o alergare.

Miercuri 3 februarie am alergat din nou acolo, după vreo patru ani, cu grupul din Drumul Taberii. O plăcere! Un antrenament foarte bun! M-am simţit excelent şi le multumesc!

Florin Simion este inițiatorul proiectului Time Trial Running și scrie constant pe www.florinsimion.com

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultate

Next

Despre ultramaraton. Și visul unei echipe naționale

1 comment

  1. Florine, sa stii ca pe linga tura sucita a adorabilului de Mugur exista in parcul Dr.Taberei o alta tura de 3.5 km fara vreun metru repetat, fara schimbari de directie mai mari de 90 grade, fara trepte, cu toate cele 4 urcari. Mai potrivita de fartlek. Noi o alergam cu caruciorul fetitei. E drept ca v-am vazut pe geam in seara aia dar era ora de baie a fetitei, nu ne-am permis sa iesim. Dar o sa iti dau un link pe personala la track 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also