marți, iulie 16 2024

În fine, o cursă oficială. Cam cei mai buni alergători montani au fost la start

Pe 14 iunie a avut loc prima cursă oficială și ”reală” de după relaxarea măsurilor generate de pandemia de Covid-19. Doar 98 de alergători – dintre care 8 fete, în timp ce la băieți au fost cam cele mai bune ”nume” ale momentului – au luat startul la ”Km Vertical Bâlea”, cursă de tip kilometru vertical (una din cele patru probe clasice în skyrunning) , respectiv o alergare cu 1000 metri diferență de nivel pozitivă și o distanță de circa 5km între start și sosire.

La băieți, primul a terminat Ionuț Zincă (Steaua), cu un timp de 43min:36sec, el fiind urmat de coechipierii săi Cristian Moșoiu – 44min:29sec și Viorel Pălici – 44min:50sec.

La fete, cea mai rapidă a fost Ingrid Mutter (FubyShop) – 56min:06sec, iar pe podium au mai urcat Mara Voicu – 1h:03min:32sec și respectiv Adriana Ploșniță (Vertical Sport) – 1h:03min:35sec.

Toate rezultatele se găsesc aici.

Traseul a plecat de la Bâlea Cascadă (1230m), via Bâlea Lac și s-a terminat la Curmătura Bâlii (Șaua Doamnei) la 2240m altitudine.

Pentru a se respecta măsurile de distanțare socială, organizatorii au stabilit mai multe măsuri: numărul concurenților a fost limitat la 100; înscrierea și plata taxei (80 lei) s-au făcut exclusiv online; startul s-a dat decalat, cîte un sportiv la fiecare 30 de secunde; la final, fiecare alergător și-a ridicat kitul  de finișer (inclusiv, acolo unde e cazul, și pe cel de premiere), renunțîndu-se astfel la festivitatea de premiere.

Comments

comments

Previous

Oficial, ceva mai mult sport

Next

Starea de flux. În alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also