marți, iulie 16 2024

Este cel mai bun maratonist al țării, terminând pe poziția 26 (cu un timp de 2h:16min:28sec) la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice. Acum, Marius Ionescu privește cu puțin regret la ce s-a întâmplat la Londra, însă cu optimism spre viitorul apropiat. Un interviu pe fugă cu cel căruia prietenii îi spun Piciu’.Alerg.ro: A trecut ceva vreme de la cursa ta de la Londra. Cum o privești acum?
Cred că rezultatul de la Jocurilor Olimpice este unul mulțumitor, având în vedere prin ce situații am trecut, ce probleme am avut în timpul cursei (patru opriri, când de fiecare dată am vomitat). Dar, altfel, sunt și puțin dezamăgit pentru că îmi doream mai mult, o clasare printre primii 20 și un timp sub 2h:14min. Ca și plan de cursă, am mers așa cum am stabilit cu antrenorul Cătălin Geapăna, dar numai până la km 35, unde au apărut problemele.

Alerg.ro: La ce competiții vei participa în perioada următoare?
Prima competiție va  fi Campionatul național de semimaraton, care este pe data de 16 septembrie, la Oradea. După care voi pleca în Anglia pentru o cursă mai scurtă, de circa 6 km.  Apoi, la sfârșitul lunii septembrie am să revin în țară. Luna octombrie va fi o lună mai lejeră din punct de vedere competițional. Ulterior, am în plan să alerg maratonul de la Istanbul, din data de 11 noiembrie.

Alerg.ro: Așadar, nu vei alerga la Maratonul Internațional București…
După cum am spus mai devreme, nu iau în calcul maratonul de la București, pentru că am altul în plan. Dar sunt și considerente financiare. Dacă aș fi fost invitat și mi s-ar fi oferit o primă de start (așa cum mi se oferă la maratonul de la Istanbul) poate că aș fi alergat.

Alerg.ro: Cum a fost primit rezultatul tău de la Londra? Crezi că s-a schimbat ceva în modul în care românii, în general, dar și oficialitățile privesc maratonul?
În urma Jocurilor Olimpice am primit foarte multe felicitări din partea amatorilor de maraton, a celor din țară care iubesc joggingul și sportul în general dar și a prietenilor și cunoștințelor din afara țării. Eu sper ca în urma acestei curse să crească numărul celor care vor să vadă și să simtă pe propria piele ce înseamnă maratonul.
Din partea oficialilor… de la Federația Română de Atletism am primit felicitari, dar de mai sus, mai nimic. Sincer, este puțin dezamăgitor, dar asta e, mergem mai departe. Chiar și aici în Craiova, unde locuiesc, încă nu am primit vreo felicitare de la vreun membru al Consiliului local… dar acestea vor fi bine venite și mai târziu.
Aș spune că nici eu nu consider că am realizat un mare rezultat la JO, dar sper ca în viitor să pot bate recordul național, iar la anul să termin iarăși în top 20 la Campionatul mondial de maraton.

Comments

comments

Previous

We Run Bucharest. Cros, desigur!

Next

2500 de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also