marți, iulie 16 2024

Prima ediție a maratonului Haile Gebrselasie își propune să fie un eveniment unic din toate punctele de vedere.

Să spunem pentru început că pronunția corectă este HY-LEE GEH-BRAH-SILL-AH-SEE. Numele atletului etiopian – probabil cel mai mare alergător pe distanțe lungi din lume – este folosit pentru promovarea unei noi, inedite și exclusiviste competiții care urmează să se desfășoare în octombrie 2013 în Etiopia.

Așadar, de ieri au început înscrierile la cea dintâi ediție a Haile Gebrselassie Marathon. Din mai multe motive, cursa se dorește una specială, fiind adresată unui număr mic de alergători (care însă trebuie să aibă ceva resurse financiare!), intenționând totodată să promoveze turismul în țara africană și, nu în ultimul rând, să aibă un caracter umanitar.

Dar să le luăm pe rând:
–    La probele de alergare (maraton, semi-maraton și 5.000 metri) pot participa doar 1200  de atleți și 500 de însoțitori.
–    Participând la această competiție ai șansa să te întâlnești cu, desigur, Haile Gebrselassie. În plus, spun organizatorii, poți vedea în mediul lor natural alți alergători pur sânge.
–    Pachetul de concurs include lucrurile deja obișnuite (medalie, tricou, pasta party etc) dar și unele inedite (barbecue tradițional, după cursă).
–    Premiile sunt în aur. Atât la masculit, cât și la feminin se acordă câștigărilor câte un lingou de 12 uncii. Totodată, prin tragere la sorți, se mai acordă participanților 12 monede de aur, în greutate de câte o uncie fiecare.

Desigur, toate acestea au un preț. Pachetele turistice, care includ mai multe opțiuni (între 5 și 12 zile, cu vizite la diferite obiective turistice) costă între 1.850 și 3.650 dolari.

Vorba aceea: performanța (de orice fel ar fi) cere sacrificii!

Comments

comments

Previous

Ziua națională tot în pas alergător

Next

Cum poți să alergi în Bali...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also