sâmbătă, iulie 13 2024

La Jocurile Olimpice din 2024, ce se vor desfășura la Paris, vor participa și două maratoniste de origine kenyană ce vor reprezenta România

Ultima atletă calificată este Joan Chelimo Melly, care pe 3 decembrie a realizat baremul necesar după ce s-a clasat pe locul 12 în maratonul de la Valencia, cu un timp de 2h:24min:16sec. Rezultatul este cu atît mai merituos cu cît la ora startului sportiva a acuzat o stare febrilă şi o uşoară răceală, se arată într-un comunicat de presă al clubului Dinamo, unde aceasta este legitimată.

Pe de altă parte, Carol Şanta, antrenorul sportivei a declarat: „Este un sentiment puternic de eliberare, după foarte multă tensiune. Sunt foarte multe repere bune pe care le-am avut în cursa de astăzi. Ne-am atins obiectivul şi mă bucur că lăsăm în urmă un an plin de ghinioane şi probleme. Astăzi sărbătorim, iar după obişnuita recuperare, începem pregătirea pentru Paris”.

România are acum 61 de sportivi calificaţi la JO 2024, Chelimo fiind a doua calificată în proba de maraton, după Delvine Meringor (CSA Steaua), o altă atletă de origine kenyană.

Revenind la Valencia, să spunem că în acest concurs victoria a revenit atletei Worknesh Degefa, în 2h:15min:51sec, urmată de Almaz Ayana, 2h:16min:22sec, podiumul fiind completat de Hiwot Gebrekidan, 2h:17min:59sec, toate din Etiopia. La masculin s-a impus tot un etiopian, Sisay Lemma, care a fost al patrulea cel mai rapid om din istorie la maraton, cu timpul de 2h:01min:48sec.

Comments

comments

Previous

Festivalul Sporturilor Greenfield te invită la mișcare!

Next

Ce să alergăm la iarnă: Gerar și Rubicon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also