joi, iulie 18 2024
Cine e românul cu cele mai multe maratoane la activ? * Cine organizează concursuri în timpul săptămînii? * Plus alte cîteva informații
  • Brăileanul Victor Ilie, maratonistul român cu cele mai multe curse alergate vreodată, a ajuns săptămîna aceasta la nr. 250. Altfel spus, el a alergat pînă acum 250 de maratoane. Această cifră rotundă a fost atinsă pe 24 ianuarie, cu ocazia Maratonului Unirii, desfășurat la Focșani. Victor Ilie a terminat concursul în 4h:19min:24sec. Tot cu această ocazie, Ilie Roșu a ajuns la cifra 202. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

  • Și dacă am pomenit de Maratonul Unirii să spunem că acesta a ajuns la ediția cu numărul doi și se încadrează în formatul promovat de Ilie Roșu: puțini oameni, mult entuziasm, tentă sărbătorească (se marchează obligatoriu un eveniment istoric) și festivism din plin. Așadar, acest concurs a avut 13 finișeri în proba de maraton (cîștigată de Victor Spătaru din Chișinău, cu un timp de 3h:06min:40sec) și 14 în proba de semimaraton (pe primul loc s-a clasat Adrian Preda – 1h:36min:21sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

 

  • Pentru cine nu participă la Semimaratonul Gerar în acest week-end și care, desigur, nu merge nici la Campionatul Național de Wintertriathlon, nici la Făget Winter Tour, recomandăm o cursă aflată la debut și despre care am aflat abia recent: SKV Uphill. E un concurs de alergare montană și ski de tură, organizat pe 27 ianuarie în zona Cabanei Postăvaru. Detalii despre înscriere găsiți aici.

 

  • Și pentru că tot am ”ajuns”, virtual desigur, în zona Brașovului, să remarcăm din nou deschiderea organizatorilor de la Semimaratonul Intersport Brașov care anunță mereu, din vreme, premiile ce le vor acorda la concursul lor. Sunt printre puținii organizatori care fac asta. Premiile sunt în valoare totală de 20 mii lei și vor fi acordate în număr mare, la open dar și pe categorii de vîrstă. Detalii pe www.semimaraton.ro

Comments

comments

Previous

EcoMarathon. Gata de start

Next

Revista Alerg #38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also