luni, iulie 22 2024

Record românesc de alergare timp de 48 de ore. Dar și alte performanțe

==> Să începem cu nou record național în proba de alergare de 48 de ore, masculin. Astfel, Iulian Filipov, medic stomatolog și unul dintre cei mai buni ultramaratoniști români, a reușit să termine pe locul al doilea în cadrul Taipei Ultramarathon, desfășurat între 10-12 februarie, alergînd în intervalul de timp menționat distanța de 400,163 km. Este pentru prima dată cînd un sportiv român depășește pragul de 400km într-un astfel de concurs, iar performanța sa ar fi putut fi mai bună dacă nu avea o oprire mult mai lungă decît normal, de aproape 7 ore.

Trebuie spus că în cadrul aceleași competiții, britanica (ce trăiește însă în Australia) Jo (Joasia) Zakrzewski a reușit să stabilească un nou record mondial feminin în această probă, alergînd distanța de 411,458km și îmbunătățind fosta performanță mondială cu 8km. Ea avea să și cîștige de fapt concursul. Să spunem că Zakrzewski este la prima cursă de 48 de ore alergată, că mai are doar o cursă de 24h în palmares, dar multe alte concursuri pe 50km sau 100km.

Toate rezultatele se găsesc aici (nu vă lăsați descurajați de caracterele chinezești).

==> Nou record european pe 5km. Duminică 12 februarie, în cadrul ”Monaco Run”, francezul Jimmy Gressier a doborît recordul european la 5km pe şosea, fiind cronometrat în 13min:12sec. În vîrstă de 25 de ani, Gressier a îmbunătăţit cu două secunde timpul italianului Yemaneberhan Crippa (realizat în 2022) într-o probă în care recordul mondial şi cel continental sînt recunoscute de doar cîţiva ani. Recordul mondial în proba de 5 km pe şosea este deţinut de către etiopianul Berihu Aregawi (12min:49sec) şi a fost stabilit în anul 2021.

Comments

comments

Previous

Brrr… Brrr.. Să alergăm și iarna? (II)

Next

Şi alergătorii se îngraşă, nu-i aşa? (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also