duminică, iulie 14 2024
Pe zăpadă, pe insulă sau despre cum puteți ajunge la Jocurile Olimpice. Desigur, în alergare


# Vlădeasa Winter Trail. A cincea ediție a unui concurs de alergare montantă ce se desfășoară în zona satului Rogojel (Cluj). S-a alergat pe zăpadă. O singură probă, cu o lungime de circa 15 km. Circa 270 de participanți. Cîștigători au fost Gabriel Bularda (cu un timp de 1h:19min:20sec) și respectiv Alexandra Groza. Mai multe detalii ar trebui să apară pe site-ul concursului.

# Europenele de Winter Triatlon. Această disciplină are și alergare, care e completată de mers pe bicicletă și schi fond. Oricum, știrea e că în acest week-end, la Cheile Grădiștei, au avut loc Europenele de Winter Triatlon (alergare 8 km, 14 km Mountain Bike și 12 km de schi fond), iar sportivii români au obținut patru medalii (un aur, două argint și un bronz). Pentru că merită, să îi menționăm pe premianți: aur – Robert Tămîrjan (para-triatlon), argint: Edit Vakaria și Viorel Pălici (ștafeta mixtă 2×2), respectiv Nicolae Hincu (juniori), bronz – Botond Zoldi (juniori).

# Dacă în țară vremea e în general rece și se aleargă chiar pe zăpadă (vezi mai sus), mulți români preferă cursele din străinătate, unde condițiile meteo sunt mai bune. Așa se face că nu mai puțin de 25 de români s-au amestecat printre cei peste 3500 de concurenți ai Transgrancanaria, o competiție ce se desfășoară de ani buni pe insula Gran Canaria. Concursul are șase probe, de la cele de ultra (264km, 128km, 65km), la cea de maraton sau mai scurte (30km și 17km). Să prezentăm doar cîteva rezultate. Astfel, în proba cea mai lungă, Claudiu Beletoiu s-a clasat pe locul 11, în timp ce Cristi Manole a ocupat locul 20 la general în cursa de 128 km. Toate rezultatele pot fi văzute aici.

# Pe scurt și despre ceea ce se va întîmpla. Astfel, Federația Română de Atletism a anunțat că va deplasa săptămâna viitoare în Scoția un număr de 12 sportivi, care vor concura între 1 și 3 martie la Campionatele Europene de sală de la Glasgow. Sportivii sunt: Andrea Mikloș (400 m), Daniel Petre Rezmiveș (60 m), Marina Andreea Baboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m și 3.000 m), Daniela Stanciu (înălțime), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuț Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m) și Florentina-Costina Iusco (lungime). O prezentare succintă a sportivilor găsiți pe site-ul FRA.

# Și, în fine, o informație despre cum vă puteți îndeplini visul de a participa la Jocurile Olimpice, chiar în proba de maraton. Asta chiar fără să vă antrenați prea mult și, evident, fără să fi îndeplinit baremurile de participare. Știrea nu e o glumă, căci Tony Estanguet, președintele Comitetului de organizare a JO din 2024, ce se vor desfășura la Paris, a anunțat recent că în proba regină a atletismului vor putea să participe chiar și amatorii, care vor lua startul în aceeași zi, pe același traseu cu elitele dar, desigur, în spatele acestora. Măsura se încadrează în campania forurilor atletice internaționale de a aduce sportul mai aproape de oameni și a implica nemijlocit și pe cei care nu sunt profesioniști.

Comments

comments

Previous

Crosul pentru viață

Next

Dru Relax. Tot ce trebuie pentru sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also