marți, iulie 16 2024
Cam pe unde și cum s-a alergat în săptămîna care abia s-a încheiat.

Dacă despre Super24h și maratonul de la Berlin am scris deja, să începem prin a vorbi despre premiera acestui an: prima cursă montană de (aproximativ) 100 de mile de la noi: Apuseni Ultra Race. Traseul a fost unul liniar, cu start în Arieșeni (județul Alba) și finiș în stațiunea Muntele Băișorii (Cluj). Oarecum normal, nu a fost lume foarte multă la start, mai exact 17 alergători. În plus, nici vremea nu a fost chiar prielnică, a plouat cam 2/3 din cursă, cu vînt, ceață și frig ca de final de noiembrie. Cîștigător a fost în cele din urmă Andrei Țale, care a parcurs cei aproape 170 km ai cursei în circa 30 de ore. Cum s-a alergat pe un track GPS, majoritatea alergătorilor s-au grupat, de aceea pe locul 2 au venit Adrian Toma, Lorant Bitto, Mihai Ungur și Ioan Coroiu, iar pe trei Dinu Țurcanu, Doru Munteanu și Ștefan Căescu. Mai multe detalii pe site-ul concursului.

Mureș Olt Marathon. La Izvorul Mureșului, ediția a șasea. Cursa de maraton (42,6km, +2300m) a fost cîștigată de Viorica Mălai – 5h:27min:29sec și respectiv Andrei-Grațian Sovereșan – 4h:50min:39sec, iar la semimaraton (22,4km, +1300m) primii au terminat Ilinca Tempeanu – 2h:44min:02sec și respectiv Szabolcs Marton – 2h:13min:14sec. Au fost 136 de finișeri, inclusiv la cros. Toate rezultatele se găsesc aici.

Alba Iulia City Race. A treia ediție a unui eveniment sportiv care combină alergarea pe șosea cu cea pe teren variat, în capitala istorică a României. Probe de cros 10km și semimaraton, plus o cursă populară și una pentru copii. Au fost 190 de finișeri în cursa de semimaraton, una dominată – lucru destul de rar la noi, la acest nivel – de alergători kenyeni. La masculin, cîștigător a fost Maina Mwangi Joel – 1h:19min:50sec, urmat de un compatriot și de Nicolae Soare – 1h:20min:45sec. La feminin, prima a terminat Chemisto Matebo Ruth – 1h:31min:20sec, urmată de Adelina Bălțoi – 1h:32min:46sec și Denisa Dragomir – 1h:33min:35sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Semimaratonul orașului Plopeni. A treia ediție. Probe de semimaraton, cros 10km și ștafete. În cursa cea mai lungă, primii au fost Emanuel Trandafir – 1h:21min:34sec și respectiv Grațiela Zegrea – 1h:56min:38sec. Rezultatele finale se găsesc aici.

O invitație pentru sărbătorirea în alergare a celui mai bătrîn stejar din România (care are vreo 900 de ani) a venit din nou de la organizatorii Gorun Trail. A fost a doua ediție, organizată la Mercheașa (jud. Brașov), alergîndu-se în două curse: Traseul Bazaltelor – 30km și Bătrînul Carpaților – 10km. Au fost 85 de finișeri în proba cea mai lungă, cîștigători fiind Nicolae Bălan – 2h:02min:58sec și respectiv Elena Ungureanu – 2h:43min:10sec. Restul clasamentelor se găsesc aici.

Să mai spunem că s-a mai alergat la Mud Run (cursă cu obstacole și noroi, 15km traseu), Crosul Companiilor la Cluj și la Semimaratonul Porțile Deltei, la Tulcea. Și au fost și Campionatele Balcanice pentru atleți masters. Rezultatele aici. Plus No Stress Triathlon Callatis.

 

Comments

comments

Previous

Run Europe Isostar 2017

Next

Medalie la Invictus și altele pe scurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also