vineri, decembrie 1 2023
Maratonul de la Berlin a fost și de data aceasta un spectacol sportiv complet. Doar cireașa de pe tort a lipsit

Articolul acesta este scris la puțin timp după ce cursa masculină și-a desemnat cîștigătorii, așa că amănunte suplimentare vor fi adăugate pe parcurs:

  • Nu a fost să fie record mondial la Berlin. Se pare că a contat vremea umedă și faptul că nu a existat un grup compact de alergători de elită care să ducă ritmul potrivit pînă la sfîrșit
  • Cursa a fost cîștigată de unul dintre principalii favoriți, kenyanul Eliud Kipchoge, cu un timp de 2h:03min:32sec (confirmat oficial). Victoria sa s-a datorat în special sprintului de pe ultimii km, cînd a accelarat doar cît să fie sigur de primul loc, fără să poată pune în discuție un nou record mondial la maraton (acesta rămîne la 2h:02min:57sec).
  • Pe locul doi, o mare surpriză, s-a situat un necunoscut. De fapt un debutant în proba de maraton, etiopianul Guye Adola, al cărui singur rezultat notabil de pînă acum e un bronz la Campionatele mondiale de semimaraton (59min:06sec, în 2014). Adola a condus o bună parte din a doua jumătate a cursei, dar nu a rezistat ritmului impus pe final de către Kipchoge. Timpul său: 2h:03min:46sec.
  • O luptă destul de strînsă s-a dus pentru locul 3, unde un grup de trei est-africani și-au disputat poziția pînă pe ultimii metri. În cele din urmă, pe ultima treaptă a podiumului s-a situat etiopianul Mosinet Geremew, cu un timp de 2h:06min:12sec. Geremew a fost abia la al doilea sa maraton (în ianuarie s-a clasat al doilea la Xiamen, are un PB pe semimaraton de 59min:11sec)

 

  • La fete kenyanca Gladys Cherono cîștigă pentru a doua oară la Berlin, cu un timp de 2h:20min:23sec (timp oficial)
  • Pe locul al doilea a venit etiopianca Ruti Aga – 2h:20min:41sec și pe trei Valary Aiyabei (Kenya) – 2h:20min:53sec.

Comments

comments

Previous

S24h. Rezultatele

Next

Run Europe Isostar 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also