joi, iulie 18 2024

Vremea bună îndeamnă toți alergătorii să iasă mai des din casă și, totodată, să crească distanțele sau intensitatea antrenamentelor. În aceste condiții e bine să ai deja pregătite încălțările pentru noul sezon.

Pentru cei care sunt încă în căutarea unor pantofi de alergare, magazinul Sport Guru face niște recomandări.

run
Mizuno Wave Rider 18

Calitățile unei bune mașini japoneze – robustețe, fiabilitate, raport optim preț-calitate – se regăsesc și la încălțările producătorului Mizuno. Pentru cunoscători sau pentru fanii acestui producător, linia Wave Rider e una de top, iar modelul Wave Rider 18 este cel mai bun de până acum.

Modelul e destinat alergătorilor cu pronație neutră. Încălțările nu sunt chiar ușoare (300 de grame) dar suplinesc prin robustețe și stabilitate. Oferă mai multă amortizare datorită sistemului U4IC și a cauciucului din partea din față a piciorului. De fapt, întreaga tehnologie Wave folosită la M1modelele din această gamă se bazează pe dispersarea și redirecționarea undelor de șoc departe de picior, acționând ca o suspensie.

Un alt atribut demn de luat în seamă al acestui model este respirabilitatea sporită și aerisirea maximă, acestea datorându-se tehnologiei cu plasă Airmesh. Producătorii spun că pantoful își va păstra aceste calități pe tot parcursul duratei de utilizare.

Mizuno Wave Rider 18 este recomandat pentru alergări pe distanțe lungi, pe diferite suprafețe (asfalt, teren accidentat).

Modelul negru/verde pentru bărbați este disponibil în magazinul Sport Guru la prețul de 549 lei.

Asics Nimbus 16

Să rămânem în zona producătorilor japonezi (pentru calitățile menționate mai sus) însă să vedem și ceva diferit, de la Asics. M2

Modelul Nimbus 16 se diferențiază vizual (indiscutabil, paleta coloristică și linia generală atrag privirea mai mult decât în cazul Mizuno de mai sus) însă, altfel, și cei de la Asics rămân consecvenți ideii de a satisface toate nevoile unui alergător.

Întâi de toate, modelul oferă o foarte bună protecție, fiind prevăzut cu un sistem de perne cu gel care atenuează șocul în momentul impactului. Stabilitatea e de asemenea de remarcat, însă cred că persoanele cu o labă a piciorului mai lată trebuie să vadă dacă acest model li se potrivește, Asics având un calapod ”mai special”.

Modelul Nimbus 16 nu face parte din categoria încălțărilor minimaliste (nu își propune așa ceva), așa că are o greutate medie. E recomandat  alergătorilor cu o pronație neutră spre insuficientă, care se antrenează de cel puțin trei ori pe săptămână sau în curse pe distanțe lungi și pe teren variat (inclusiv șosea).

Modelul este disponibil în magazinul Sport Guru la prețul de 675 lei.

Brooks Glycerin 12

Hai să schimbăm aria geografică și să discutăm despre niște încălțări oferite de producătorul american Brooks, de data aceasta.

Modelul Brooks Glycerin 12 Bvine la capătul unor modificări continue ale liniei din care face parte și se caracterizează prin trei lucruri principale: o greutate medie (340 g), protecție și stabilitate.

Talpa intermediară este făcută din Brooks DNA un material de amortizare prezentat drept revoluționar. În plus, modelul tălpii optimizează contactul cu solul.

Modelul Brooks Glycerin 12 e recomandat  alergătorilor cu o pronație neutră spre insuficientă, care aleargă mult și distanțe mari, pe teren cu suprafețe dure (asfalt, teren accidentat).

Modelul este disponibil în magazinul Sport Guru la prețul de 551 lei.

Acest text are un caracter publicitar.

Comments

comments

Previous

Știri pentru care nu băgăm mâna în foc

Next

Remember Terry Fox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also