duminică, iulie 14 2024

Via Pontica este primul maraton transfrontalier care leagă litoralul bulgăresc de cel românesc.

Competiția va avea loc pe 4 septembrie, între Krapeț (Bulgaria) și localitatea 2 Mai, fiind organizată de către Asociația Green Foot (Pasul Verde).

Startul se va de la plaja de lîngă tabăra Krapeţ, iar apoi se va alerga înspre nord, pe lângă lacul Durankulak şi tabăra Cosmos. Traversarea frontierei se va face prin punctul Durankulak-Vama Veche şi apoi traseul va continua pe lângă pista de biciclişti şi pe un drum de pământ până la localitatea 2 Mai. Întoarcerea se face pe același traseu.

Pontica

Sunt trei curse competitive, de 42 km, 21 km și 13 km, plus o cursă pentru copii, pe distanța de 2 km. Doar participanţii la maraton vor traversa frontiera în timpul competiţiei. Aceștia trebuie să aibă la ei un document de identitate valid, care să le permită trecerea graniței.

Punctele de control şi alimentare vor fi situate la km 2, 6, 10, 15, 20, 25, 30, 34 şi 40 în cazul cursei de maraton, la km 2, 6, 10, 15 şi 19 în cazul probei de semimaraton şi la km 2, 6 şi 11 pentru participanţii la cursa de 13 km. În aceste puncte vor fi apă și fructe. Tot aici se vor afla saci de gunoi, aruncarea deşeurilor fiind permisă doar la punctele de control și la nu mai mult de 50 de metri de acestea.

Timpi limită: maraton – 6h:30min, semimaraton – 4h și cursa de 13km – 2h:30min.

Agenda: Distribuirea numerelor de concurs se face în preziua concursului (3 septembrie), între orele 18:00–20:00, în zona de start. În aceeași zi, la ora 20:00 va fi Pasta Party. Kitul de participare poate fi ridicat și pe 4 septembrie, pînă la ora 6:30.

Startul va avea loc la ora 8:00 iar ceremonia de premiere la ora 14:00

Taxă participare. A expirat perioada de reduceri, așa că în acest moment taxa este 21 euro pentru cursa de maraton și de 16 euro pentru celelalte probe. Înscrierile se pot face pînă la 26 august. În ziua concursului se vor putea face înscrieri doar la probele de 13 şi 21 km, iar taxa va fi de 21 euro, în limita numerelor rămase.

Taxa poate fi plătită prin PayPal sau prin platforma bulgărească ePay.

Se oferă:
– Un tricou al concursului;
– Fructe şi apă la punctele de alimentare şi la final;
– Măsurare electronică a timpului şi clasament;
– Participare la ceremonia de premiere şi tombolă;
– Medalie;
– Asistenţă medicală în zona startului/finalului;
– Toalete în zona startului/finalului

Mai multe detalii (în limba română) pe site-ul oficial: http://green-foot.net/viapontica2016ro.php

Comments

comments

Previous

Cifre. Multe premii la Maratonul Olteniei

Next

Rio. Record mondial la 10.000m fete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also