vineri, septembrie 22 2023

Va fi un maraton în format neobișnuit la București, dar se estimează că va fi o cursă mai rapidă decît de obicei

Din cauza pandemiei de coronavirus, ediția din acest an a Maratonului București se va desfășura în condiții reale pentru doar 250 de atleți profesioniști (inclusiv 33 de alergători masters), cursa fiind criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice, dar și campionat național al României.

Și-au anunțat participarea și mai mulți de atleți de elită, iar în aceste condiții, organizatorii, Bucharest Running Club, speră la realizarea unui nou record de traseu (actualul este de 2h:10min:49sec, realizat de kenyanul Hosea Kipkemboi anul trecut).

Dintre numele care vor fi prezente la start amintim doi debutanți, pe olandezul de origine somaleză Mohamed Ali (partner de antrenament al lui Mo Farah, cu un PB de 1h:03min:09sec pe semimaraton), kenyanul Geoffrey Kipsang Pyego (pacer al compatrioatei sale Brigid Kosgei cînd a făcut record mondial la Chicago, anul trecut) dar și pe kenyanul Ezekiel Kiprop Koech, cîștigător anul trecut al maratonului de la Dresda în 2h:10min:02sec. La fete, vin trei alergătoare din Kenya, dintre care două vor debuta în cursa de maraton.

Lista completă, cu detalii, a alergătorilor de elită, poate fi consultată mai jos.

Elita p. 1
Elita p. 2
Elita p.3
Elita p.4

Startul se va da la ora 8:00 dimineaţa, pe un traseu plat, ce pleacă din Piața Constituției. Va fi o buclă de 10,5 km, pe lungimea căreia traficul auto urmează a fi restricţionat. Coordonatele traseului sînt: start Piaţa Constituţiei; Bd Libertăţii, Piaţa Francofoniei, întoarcere pe Bd Libertăţii, dreapta pe breteaua Parchetul General, Bd Unirii, Piaţa Alba Iulia, ocolire rond Alba Iulia, Bd Unirii, Piaţa Unirii, Bd Ion C. Brătianu, Str Halelor, Splaiul Independenţei, traversare Pod Hasdeu, Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, dreapta pe Bd Unirii, dreapta pe breteaua Ministerul de Finanţe, stînga pe Bd Libertăţii, punct sosire Piaţa Constituţiei.

Conform Bucharest Running Club, alți 3000 de alergători sînt aşteptaţi să ia startul, în perioada 11-18 octombrie, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, care se va desfășura virtual. Traseele sînt alese de alergători, iar curse sînt de 5km, 10km, 21km şi maraton.

Înregistrarea timpului se va face individual, pe dispozitivul propriu al fiecărui alergător, iar clasamentul va fi întocmit în urma transmiterii pozei din aplicaţia aleasă de aceştia. Înscrierile se pot face din site-ul www.bucharest-marathon.com, pe linkul https://registration.mylaps.com/marathonvirtualrun sau direct din aplicaţia #RunRomania pînâ pe 17 octombrie.

Comments

comments

Previous

Și a trecut un an...

Next

Despre noile recorduri mondiale, pe 5.000m (f) și 10.000m (b)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also